NISAM MISLIO NA SEBE, BRANIO SAM LJUDE I DECU: Ispovest policajca ranjenog u masakru na Cetinju

Autor:

Svet

17.08.2022

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ni u jednom momentu nisam pomišljao na svoj život jer je moj motiv bio da sprečim ubicu, kaže Ljubiša Makso Maksimović.

NISAM MISLIO NA SEBE, BRANIO SAM LJUDE I DECU: Ispovest policajca ranjenog u masakru na Cetinju

Foto: facebook.com

Ljubiša Maksimović

Stasiti crnogorski policajac Ljubiša Makso Maksimović samo pukom srećom izbegao je smrtonosni hitac Vuka Borilovića, monstruma sa Cetinja. Reč je o uzornom policajcu koji živi u Podgorici sa suprugom i troje dece, radno angažovanom u policijskoj stanici na Cetinju. Makso je 12. avgusta pojurio u tamošnje naselje Medovinu da zaustavi krvavi pir raspamećenog lovca i tokom akcije metak suludog čoveka ga je pogodio u glavu. Ranjeni policajac do kojeg je ekskluzivno juče došla Republika kazao je da je dao sve od sebe da obavi radni zadatak, ali da zbog lojalnosti službi i poštovanja procedure, prema kojoj je policijska istraga u toku, nije trenutno u situaciji da iznosi detalje krvavog pira tokom kojeg je Borilović ubio osam odraslih osoba, dvoje dece i ranio šest ljudi.

- Ni u jednom momentu nisam pomišljao na svoj život jer je moj motiv bio da sprečim ubicu u zverskom pohodu da spasemo ljude i decu. Isti motiv imao je i svaki moj kolega i to je ono što jedino mogu da kažem budući da je istraga u toku, a s druge strane, širi se previše dezinformacija o slučaju i postupanju policije - rekao je Ljubiša za Republiku.

Prema rečima očevidaca, Maksa je pogođen u razmeni vatre, odnosno dok je s kolegama pokušavao da upuca Borilovića, dok je on njih gađao i odbijao da se preda.

Ranjeni policajac je istog dana, krvave glave, transportovan u Kliničko-bolnički centar u Podgorici, gde je utvrđeno da mu delovi gelera nisu naneli veća oštećenja i da je imao sreće da su mu samo okrznuli glavu, ali je podvrgnut detaljnim analizama i snimanjima, uz sanaciju povrede. Otpušten je iz bolnice i nalazi se na kućnom lečenju, a kolege, prijatelji i porodica s pravom kažu da je njihov heroj.

- Svi smo i dalje u šoku od nesreće u kojoj je naš Makso za dlaku izbegao smrt. Hvala bogu na tome jer tako častan čovek i policajac se retko rađa. Ponosni smo na njega i on je naš heroj, kao i njegove kolege, koje su dale sve od sebe da savladaju monstruma, pružajući nadljudski otpor. To je velika trauma za njega i porodicu i trenutno se svi oporavljaju, a takvo zverstvo se teško može zaboraviti - kazao je komšija ranjenog policajca.

Makso nije imao zaštitni šlem

Crnogorski stručnjaci za bezbednost tvrde da je dežurni sastav lokalne policija totalno neopremljen izašao pred nišan naoružanog bolesnika jer nemaju opremu, naoružanje ni strategiju za krizne situacije poput ove.

- Ranjeni Maksimović nije imao zaštitni šlem tog dana, kao ni drugu zaštitnu opremu, koja se podrazumeva u akcijama te vrste. Osim volje i želje policajaca da zaustave Vuka Borilovića u ovom slučaju ništa drugo nije odgovaralo zadatku - kazao je dobro upućeni sagovornik crnogorskih medija, a što je, faktički, i potvrđeno iz ministarstva crnogorske policije.

Žena ubice priznala da se Vuk promenio

Republika

Foto: facebook.com/Borilovic Vuk

Vuk Borilović

Linda Borilović, supruga ubice sa Cetinja i majka njihovo četvoro dece, saslušana je u policiji, gde je priznala da je primetila promene u njegovom ponašanju.

- Poslednjih dana se ponašao čudno, bio je povučeniji nego inače, ali i kraćeg fitilja, a prijatelj je to primetio i rekao mu da bi trebalo da ode na razgovor kod neuropsihijatra, na šta je on načelno pristao - kazala je Linda inspektorima, istakavši da nije bila u svađi s mužem, te da joj nije poznato da je i jedna od Vukovih žrtava imala nesuglasice s njim.

Nesrećna žena koja je sada i otac i majka mališanima trenutno je na prekretnici života jer odlučuje gde će i kako nastaviti život samohrane majke. Nju je vest o ubilačkom pohodu čoveka s kojim je bila u braku čitavu deceniju zatekla u jednom crnogorskom letovalištu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading