JAKE GRMLJAVINSKE NEPOGODE danas u Srbiji! Na snazi NARANDŽASTI METEO ALARM! Drastično pala i temperatura!

Autor:

Vesti

20.08.2022

05:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republički hidrometeorološki zavod izdao je rano jutros hitno upozorenje na jake grmljavine praćene gradom.

JAKE GRMLJAVINSKE NEPOGODE danas u Srbiji! Na snazi NARANDŽASTI METEO ALARM! Drastično pala i temperatura!

Foto: printskrin

- U narednih sat vremena na području Mačve, Srema i u pojedinim delovima Beograda lokalno jaki plјuskovi, grmlјavina i kratkotrajna pojava grada - upozorava RHMZ.

Kako se ističe, do 8 časova na području Beograda, u Vojvodini, Šumadiji, zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji očekuju se pljuskovi sa grmljavinom. Najintenzivniji pljuskovi i kratkotrajna pojava grada očekuje se u Mačvi, Sremu i pojedinim delovima Beograda.

Takođe, RHMZ je rano jutros izdao upozorenje i na vremenske nepogode za vikend.

- Danas i sutra na području Srbije očekuje se lokalna pojava vremenskih nepogoda sa gradom i olujnim vetrom. Plјuskovi i grmlјavine mestimično će biti intenzivniji uz količinu kiše veću od 40 mm za 24 h.

Na području Beograda povremeno se očekuju plјuskovi i grmlјavine, koji danas lokalno mogu biti intenzivniji uz količinu kiše veću od 40 mm za 24 h, pojavu grada i jakog ili olujnog vetra.

Kako je saopštio Republički hidrometeorološki zavod, u Srbiji će danas biti umereno do potpuno oblačno i svežije vreme, mestimično sa kišom, pljuskovima sa grmljavinom.

Republika

Foto: Tanjug/J. Pap, R. Prelić

Vremenske nepogode, Ilustracija

 

Posle podne i uveče očekuju se veće padavine, lokalno i grad i jak ili olujni vetar. Najniža temperatura od 15 do 22, najviša od 27 do 32. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni.

U Beogradu umereno do potpuno oblačno i svežije, povremeno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, koji će posle podne i uveče na širem području grada biti intenzivniji. Mogući i grad i jak ili olujni vetar. Najniža temperatura oko 21, a najviša oko 29. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni.

Na snazi narandžasto upozorenje

Narandžasti meteo alarm upaljen je danas za celu teritoriju Srbije zbog kiše i grmljavine, a to znači da je vreme opasno.

- Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe - navode iz RHMZ-a.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading