U SRBIJU STIGAO VRELI TALAS! Danas pakleno, a sutra još gore! Temperatura i do 40 stepeni!

Autor:

Vesti

17.08.2022

05:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reoublički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će do petka na području Srbije biti veoma toplo.

U SRBIJU STIGAO VRELI TALAS! Danas pakleno, a sutra još gore! Temperatura i do 40 stepeni!

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

Maksimalna temperatura danas od 32 do 35 stepeni Celzijusa, sutra od 34 do 37, a u petak na jugu i istoku Srbije lokalno i do 39 stepeni Celzijusa, objavljeno je na sajtu RHMZ-a.

Na području Bačke, Banata, Srema, Pomoravlja i istočne Srbije na snazi je narandžasti meteo-alarm, što znači da je vreme opasno. U ostalim delovima zemlje na snazi je žuti meteo-alarm, koji označava potencijalno opasno vreme.

U Beogradu sunčano i vrlo toplo uz slab popodnevni razvoj oblaka. Vetar slab zapadni i severozapadni. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura 22°C, a maksimalna do 34°C. Uveče suvo i toplo. Temperatura u 22h 27°C.

U četvrtak sunčano i još veća vrućina, uz temperaturu malo iznad 35°C, a ponegde blizu 40°C. Vetar slab severozapadni, a krajem dana južni. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura od 15°C do 23°C, a maksimalna od 35°C do 39°C. Uveče suvo i toplo. Temperatura u 22h od 23°C do 28°C.

U petak popodne osveženje sa lokalnim pljuskovima stiže prvo na sever i zapad Srbije, dok će na jugu Srbije biti vruće, oko 40°C.

U subotu svugde svežije i prijatnije vreme sa povremenim lokalnim pljuskovima.

U nedelju i ponedeljak sunčani periodi i takođe prijatna temperatura, malo ispod 30°C.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading