MILO PADA ZBOG PRVOG MILIONA: Predsednika Crne Gore stižu stari gresi

Autor: B. K. - T. B.

Svet

25.08.2022

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Specijalno državno tužilaštvo u Podgorici ponovo otvorilo istragu koju je stopirao Đukanovićev tužilac Katnić.

MILO PADA ZBOG PRVOG MILIONA: Predsednika Crne Gore stižu stari gresi

Foto: Tanjug/AP

Milo Đukanović siguran u uspeh

Uzeo ih je mnogo, ali će pasti na prvom milionu! Milo Đukanović, predsednik Crne Gore, suočiće se vrlo brzo s teškim optužbama vezanim za svoje rane radove nakon što je Specijalno državno tužilaštvo u Podgorici ponovo otvorilo istragu povodom krivične prijave podnete još 2009.

Ova prijava odnosi se na grupu u kojoj su, osim Đukanovića, predsednik "Atlas grupe" Duško Knežević (nekadašnji Milov bliski saradnik i veliki prijatelj, koji je potom ušao s njim u sukob, zbog kog je morao čak i da pobegne iz Crne Gore), Duško Ban, Željko Mihailović i bivši direktor Uprave za sprečavanje pranja novca Predrag Mitrović.

EVROPSKA KOMISIJA

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Milivoje Katnić

U vreme dok je specijalni tužilac Crne Gore bio Milov čovek, Milivoje Katnić, pomenuta prijava je odbačena (čudi li to nekoga!), međutim, u međuvremenu se za sudbinu ovog predmeta zainteresovala i Evropska komisija jer se, kažu upućeni, radi o klasičnom primeru korupcije, pranja novca i zloupotrebe položaja. Osnovano se, naime, sumnja da je tadašnja firma Mila Đukanovića "Kapital invest" kupovinom, pa preprodajom akcija Prve banke zaradila milion evra. Đukanović je dobio kredit od milion i po evra preko firme Duška Kneževića s Kipra, a takozvani kolateral za keš dali su Milovi prijatelji Željko Mihailović i Dušan Ban. U Katnićevo vreme, tužilaštvo je saslušalo Bana, Mihailovića i Mitrovića i sva trojica su negirala da su se ogrešila o zakon. Đukanović čak nije dao izjavu. Epilog: prijava je odbačena, maltene bez ikakve provere. Sada, očigledno, duvaju novi vetrovi koji se Đukanoviću baš i neće svideti...

Predsednik Crne Gore, nezavisno od ovog slučaja, dobio je juče novi šamar jer je uhapšena bivša izvršna direktorka kompanije "13. jul plantaže" Verica Maraš. Kako kažu dobro obavešteni izvori iz Podgorice, reč je o ženi koja mnogo zna i učestvovala je u mnogim poslovima povezanim sa samim vrhom države, te njeno hapšenje i mogućnost da progovori nikako ne mogu prijati Đukanoviću. Protiv nje je, inače, podneto više krivičnih prijava, ali nije jasno po kojoj je privedena. Na funkciji u "Plantažama" bila je od 2008. do 2020.

TEŠKE OKOLNOSTI

Republika

Foto: printskin

Filip Adžić

Crnogorski ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić poručio je povodom hapšenja Verice Maraš da pravda u Crnoj Gori više ne može biti zaustavljena.

- Pored očiglednog pokušaja da se rušenjem vlade zaustavi pravda i izbegne odgovornost, institucije, iako u otežanim okolnostima, ipak funkcionišu. Nas možda i možete zaustaviti, ali pravdu više ne možete - poručio je Adžić.

Zaćutali kao ribe

Iz kabineta predsednika Crne Gore Mila Đukanovića nisu želeli ništa da komentarišu povodom ponovnog otvaranja istrage. S druge strane, veći broj političkih partija, izuzimajući, naravno, DPS i satelite te stranke, pozdravio je odluku glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića.

Dajković: Mora da završi iza rešetaka

Republika

Foto: printskrin

Vladislav Dajković

Vladislav Dajković, lider Slobodne Crne Gore, za Republiku kaže da stari gresi dolaze na naplatu:

- Mladi Milo Đukanović je na početku svoje karijere, devedesetih godina, rekao da ko god je bežao od svog naroda, narod ga je na kraju stigao. Evo, vidimo da Đukanovića polako stiže njegov prvi milion, koji je očigledno stekao neregularno i na kriminalan način. Nema slobodne Crne Gore dok Milo Đukanović ne završi u zatvoru - poručio je Dajković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading