ZA KVADRAT U BEOGRADU DERU KOŽU SA LEĐA, A POKUŠAVAJU DA UVALE ŠUPE: Vlasnici nekretnina besramno digli cene u NEBESA (FOTO)

Autor:

Vesti

12.09.2022

17:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako su cene ovih nekretnina često nerealne, verovali ili ne, potražnja za njima uvek postoji.

ZA KVADRAT U BEOGRADU DERU KOŽU SA LEĐA, A POKUŠAVAJU DA UVALE ŠUPE: Vlasnici nekretnina besramno digli cene u NEBESA (FOTO)

Foto: pixabay.com

U protekle tri godine cene stanova enormno su skočile.

U pojedinim delovima Beograda i do 40 odsto, te su vlasnici određenih nekretnina odlučili da iskoriste to na najbolji mogući način i izvuku najveću korist.

Ono što svima prvo zapadne za oko je način na koji prezentuju određenu nekretninu, kao i njihova doza bezobrazluka da istu pokušaju da pošto poto ''uvale'' novom vlasniku. 

Listajući razne oglase, došli smo na mnoštvo ponuda koje nikome nisu ni za oko lepe, a za džep još manje.

Evo jednog primera:

Vlasnici često ''udaraju po ušima'' sa cenama, pod izgovorom da je stan ''na dobroj lokaciji i odlično povezan sa gradom''. U prevedenom značenju, platićete preko 200.000 evra za stan od 40 kvadrata koji je u katastrofalnom stanju, što dalje iziskuje dodatna ulaganja u isti, ali ćete nedeljom ispijati kafu u jednom od dorćolskih ili vračarskih kafića.

Kopkalo nas je da li je zaista moguće da se ovakvi stanovi prodaju po ovim cenama, te smo zamolili sagovornika, agenta za nekretnine da nam pojasni kako to izgleda iz njihovog ugla:

- Ni meni kao agentu nije jasno kako nekom ide u prilog da kači fotografije nekog stana u raspadu, a pritom želi da ga proda i angažuje mene da mu u tome pomognem, što je potpuno nebulozno - govori agent za nekretnine i dodaje:

- Opšte poznato je da pojas oko Cvetkove pijace u poslednje vreme drži jaču cenu sa nekretninama. Cene stanova od 45 metara kvadratnih kreću se od 100.000 evra, pa nagore. Ali, naravno, nema pravila, budući da cene uvek mogu da se obore na lošem kvalitetu, staroj gradnji itd. 

Kažu- za svakog se nađe nešto, pa tako mnogi zacrtaju da žele da žive u određenim delovima grada, te im paprena cena kvadrata ne predstavlja problem.

Sa druge strane, ima i onih kojima je bitno da budu pored reke, ili bliže starijim roditeljima, pa im jeftinije nekretnine pre zapadnu za oko.

Sve je veći broj ljudi iz provincije koji nakon sastavljanja proste računice vide da je isplativije da svom detetu, budućem brucošu, kupe manju nekretninu, umesto što bi taj novac mesečno davao vlasniku stana za rentu.

Gledajući raznorazne ponude, naišli smo na neke koje su se posebno istakle, a evo i po čemu.

Republika

Foto: Printscreen/Halo oglasi

Stan na Vračaru

 

Ako polazimo od činjenice da je svakom vlasniku stana, ili kuće, koji oglašava svoju nekretninu u cilju da što pre proda, prosto su neke stvari nepojmljive, kao na primer neurednost prostora u kom se boravi, loše instalacije u kući, trošni, dotrajali prozori koji pamte formiranje SFRJ-a i mnoge druge stvari, a da pritom odvale nerealne cene.

Pored toga, imamo i primer cakum pakum sređenog prostora od 14 kvadratnih metara, a cena je prava sitnica.

Oglas je za 14 kvadratnih metara na opštini Vračar, u prizemlju. 

Istražujući dalje, dolazimo do momenta gde se više ne isplati tražiti stan u širem centru grada, jer cene nemaju veze sa mozgom, a primera je, nažalost, na pretek.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading