NAŠI MATEMATIČARI BRILJIRALI NA OLIMPIJADI U INDONEZIJI: Među 349 takmičara mladi talenti iz Srbije doneli SREBRO i BRONZU!

Autor:

Vesti

19.08.2022

08:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Četvoročlana ekipa Srbije osvojila je zapažene rezultate na 34. Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi u Indoneziji.

NAŠI MATEMATIČARI BRILJIRALI NA OLIMPIJADI U INDONEZIJI: Među 349 takmičara mladi talenti iz Srbije doneli SREBRO i BRONZU!

Foto: Društvo matematičara Srbije

Četvoročlana ekipa Srbije odabrana je na osnovu niza takmičenja ovogodišnjeg ciklusa, u organizaciji Društva matematičara Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije, navodi se na sajtu Društva matematičara Srbije.

Jovan Bengin, učenik četvrtog razreda i Mateja Vukelić, učenik trećeg razreda Matematičke gimnazije u Beogradu, osvojili su srebrne medalje.

Filip Bojković, učenik drugog razreda Matematičke gimnazije u Beogradu, osvojio je bronzanu medalju.

Četvrti član ekipe bio je Toni Škrijelj, učenik četvrtog razreda Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj“ u Novom Sadu.

Zapažene rezultate, naša ekipa je ostvarila među 88 zemalja sveta, a u ovom takmičenju učestovalo je čak 349 matematičara.

Rukovodioci ekipe iz Srbije bili su Marko Savić - Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Novom Sadu i Pavle Martinović - Matematički fakultet Univerziteta u Beogradu, navelo je Društvo matematičara Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading