POČEO UPIS MALIŠANA U PRIVATNE VRTIĆE: Evo kako da roditelji ostvare subvenciju

Autor:

Vesti

03.08.2022

12:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Roditelji čija deca nisu uspela da se upišu u državne vrtiće imaju pravo na nadoknadu a subvenciju roditelj može da ostvari od prvog dana narednog meseca od dana podnošenja zahteva.

POČEO UPIS MALIŠANA U PRIVATNE VRTIĆE: Evo kako da roditelji ostvare subvenciju

Foto: Tanjug/BEOINFO

Pravo na ovaj vid podrške imaju porodice sa decom od šest meseci do polaska u osnovnu školu, koja su upisana u jedan od novosadskih vrtića, pod uslovom da ne pripadaju "Radosnom detinjstvu".

Zahtevi se podnose Gradskoj upravi za socijalnu i dečiju zaštitu, preko Pisarnice Gradske uprave za opšte poslove, a podnosilac zahteva dužan je da uz zahtev priloži kopiju očitane lične karte, odnosno raseljeničku legitimaciju, kao i izvod iz Matične knjige rođenih za dete, prenosi portal 021.

Republika

Foto: Tanjug/BEOINFO

Vrtić

Obrasci zahteva mogu biti preuzeti u Pisarnici Gradske uprave za opšte poslove, Trg slobode 1, ili na sajtu Grada u sekciji Dokumenti Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu. Zahtevi se mogu preuzeti i u predškolskoj ustanovi u koju se dete upisuje.

Finansijska podrška isplaćuje se u tekućem mesecu za prethodni mesec, uz dokaz o uplati roditelja na tekući račun privatne predškolske ustanove i overen mesečni izveštaj privatne predškolske ustanove o prisutnosti dece za svako dete koje ostvaruje finansijsku podršku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading