ŽALI SE NAROD! Kablovski operater SBB reklamira sadržaje koje više nema u ponudi: Da li je Šolak normalan?!

Autor:

Vesti

28.06.2022

11:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpuno ludilo na reklamnim flajerima Junajted grupe: predstavljene su utakmice engleske Premijer lige i reprezentacije Srbije, koje tajkunski mediji više ne prenose, kao i da Jugoslav Ćosić još radi na N1

ŽALI SE NAROD! Kablovski operater SBB reklamira sadržaje koje više nema u ponudi: Da li je Šolak normalan?!

Foto: Čitalac Republike

- Je li ovaj Šolak normalan?! - tačno ovim rečima nam se obratio Beograđanin J.S. (ime i prezime poznato redakciji), šokiran reklamnim materijalom kablovskog operatera SBB koji mu je stigao na kućnu adresu i u želji da upozna javnost sa, kako se izrazio, skandalom kakav se ne pamti.

Naime, kako se može videti na fotografijama koje nam je ogorčeni građanin dostavio, SBB reklamira svoje usluge flajerima na kojima su prikazani medijski sadržaji koje ovaj operater u ponudi više nema!

SBB, u vlasništvu kompanije Junajted grupa i pomenutog tajkuna Dragana Šolaka, grubo obmanjuje građane, sa željom da im proda svoje usluge.

Utakmice engleske Premijer lige i utakmice fudbalske reprezentacije Srbije - koje su prikazane na prevarantskim flajerima - prosto više nisu u ponudi tajkunskih televizija Sport klub i Nova S, već su od ovog leta dostupne kod Šolakove konkurencije! TV Arena Sport će od avgusta da ekskluzivno prenosi Premijer ligu, dok Arena i javni servis RTS imaju ugovore za srpsku fudbalsku reperezentaciju. 

Ali, to nije sve. Na istom flajeru prikazan je TV voditelj i novinar Jugoslav Ćosić na ekranu sa oznakom tajkunske N1, gde je taj isti Ćosić još u proleće 2021. dao otkaz i sada radi na TV Insajder!

Da li su Šolaka i saradnike u Junajted grupi potpuno ošamutile visoke letnje temperature pa haluciniraju da imaju atraktivne medijske sadržaje koje su izgubili, ili je u pitanju svesna i proračunata prevara građana u cilju pribavljanja finansijske koristi za ovu kompaniju?

Foto: Promo Public

Dragan Šolak

O tome bi slobodno mogao da odlučuje sud, ako mu se ogorčeni građani obrate, s obzirom na to da je laganje u reklamiranju strogo zabranjeno zakonom!

U članu 11 za ove stvari nadležnog Zakona o oglašavanju Republike Srbije jasno piše:

- Obmanjujuće oglašavanje je zabranjeno. Obmanjujuće oglašavanje jeste svako oglašavanje koje na bilo koji način, uključujući način prikazivanja, obmanjuje ili je verovatno da će obmanuti primaoce oglasne poruke, koje zbog takve obmanjujuće prirode može da utiče na njihovo ekonomsko ponašanje ili koje zbog toga škodi ili je verovatno da će naškoditi konkurentu oglašivača.

A u istom zakonu, u članu 6, stav 4, istaknuto je da “oglasna poruka mora da bude istinita, u skladu sa zakonom, dobrim poslovnim običajima lojalne konkurencije i profesionalnom etikom”.

Kršenje navedenih odredaba predstavlja prekršaj za koji je predviđena novčana kazna za pravno lice u iznosu od 300.000 do dva miliona dinara! 

Dakle, ako ogorčeni i šokirani Beograđanin J.S. odluči da sudski goni SBB zbog pokušaja da ga obmanu - a ko zna na koliko adresa su flajeri dostavljeni - verovatno će sudski veštak morati da utvrđuje da li su Šolaku i ekipi letnje vrućine pomutile mozak pa haluciniraju ili se radi o svesnoj nameri da od građana na prevaru izvuku milione! 


Krivično delo prevare


“Ko u nameri da sebi ili drugom pribavi protivpravnu imovinsku korist dovede koga lažnim prikazivanjem ili prikrivanjem činjenica u zabludu ili ga održava u zabludi i time ga navede da ovaj na štetu svoje ili tuđe imovine nešto učini ili ne učini, kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina i novčanom kaznom”, piše u članu 208 Krivičnog zakonika Republike Srbije. 

Dakle, ako bi obmanuti građani sklopili ugovore sa SBB i toj firmi dali pare za usluge koje su im lažno prikazane, poput Premijer lige i fudbalske reprezentacije, mogli bi da krivično gone Šolakovu SBB, a odgovorna lica da završe u zatvoru! 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Peja Kostolav

28.06.2022 12:10

Ma kakav narod. Narod je naj obicnija stoka.

Odgovori 0 12
Vlada

30.06.2022 12:06

@Peja Kostolav - Ti si stoka. Narod nije stoka. Samo pojedinci.

Greb

30.06.2022 14:02

@Peja Kostolav - Grebao te narod da te grebe pa da te sve izgrebe.

Penzioner

28.06.2022 12:55

Prevaranti su medju nama.

Odgovori 10 1