TAJKUN HOĆE DA KUPI I KLUB U TURSKOJ: Sautempton tone, Šolak se rasipa!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velike su šanse da će gledaoci Arena sport kanala u novoj fudbalskoj sezoni moći uživo da prate ispadanje Sautemptona iz Premijer lige!

TAJKUN HOĆE DA KUPI I KLUB U TURSKOJ: Sautempton tone, Šolak se rasipa!

Foto: Promo, wikipedia

 

A tajkun i prvi čovek "Junajted grupe" Dragan Šolak, umesto da se koncentriše na spasavanje engleskog kluba koji je kupio početkom ove godine, odlučio je da se rasipa parama, ali u Turskoj. Naime, prema izveštajima turskih medija, Šolak je preko svoje firme "Sport ripablik" kupio 70% vlasništva u FK Goztepe za nepoznatu sumu novca. Međutim, kako je preneo TV Sport klub, takođe u vlasništvu ovog tajkuna, "treba naglasiti da je proces (kupovine) u toku i promena vlasništva nije kompletirana".

Samo snovi

Goztepe, najblaže rečeno ispodprosečan klub, ove sezone je čak ispao iz Superlige Turske, a pre nekoliko godina prešao je na stadion koji prima, za tu zemlju, nimalo impresivnih, 25.000 navijača. Ukupna tržišna vrednost ekipe Goztepea, prema portalu Transfermarkt, više je nego skromnih 18 miliona evra, dok im je najbolji igrač star 35 godina. Prvaci Turske su bili jednom, pre 72 godine, tako da im slava iz daleke prošlosti danas ne vredi ništa.

Foto: Promo Public

 

Ali eto, Dragan Šolak bi u svojim grandioznim snovima, a sasvim moguće zbog krize srednjih godina, da glumi veličinu u svetu fudbala, po uzoru na saudijske i katarske šeike, pa i po cenu trošenja novca i vremena na kupovinu turskog drugoligaša.

A šta mu se za to vreme dešava sa Sautemptonom, klubom sa juga Engleske, za čiju je kupovinu od svoje "Junajted grupe" bukvalno uzeo 130 miliona evra, iako je ta kompanija, krovna za ceo njegov biznis, zadužena astronomskih 4,5 milijardi evra. Ocena baš svih medija u Engleskoj je sledeća: Sautempton je na putu da u predstojećoj sezoni ispadne iz Premijer lige ako tokom leta ne dođe do ogromnih promena i finansijskih ulaganja. Od kojih para, to samo Šolak zna.

- Sautempton mora hitno da se pojača - objavio je BBC, navodeći da je ovaj klub sezonu završio na 15. mestu, svega tri pozicije iznad zone ispadanja, a da je pobedio u samo jednoj od poslednjih 12 utakmica.

Skaj sport takođe ističe da Sautempton zavisi od letnjeg prelaznog roka. Ako ne bude velikih promena, završiće, u najboljem slučaju, kao prošle sezone.

- Novi vlasnici iz "Sport ripablika" bi mogli da preokrenu sudbinu kluba. Ali ne računajte na to - ironičan je Skaj sport, koji u Engleskoj prenosi utakmice Premijer lige.

Uticajni portal Atletik navodi šta sve treba Sautemptonu u novoj sezoni: "Pojačanja u svim delovima tima, više borbe, više želje za pobedom, jasan napredak u odbrani i napadu".

- Trebaju im novi kvalitetni igrači, a to neće biti jeftina operacija za vlasnike. Navijači svakako žele drugačiji tim od onog koji je bio prošle sezone - zaključuje Atletik.

Još se čeka

Portal Ajnjuz poručuje da će ovo biti sudbinski važno leto za Sautempton.

- Novi vlasnici trebalo je da sa sobom donesu veliko pozitivno uzbuđenje, ali to se još nije desilo. Dragan Šolak je imao krupna obećanja, navijači čekaju da ih do početka sezone ispuni - jasan je ovaj portal.

Sports mol, takođe popularni engleski portal, pridružio se upozorenjima: "Nakon što su sezonu 2021-2022. završili sa samo pet bodova iznad zone ispadanja, klub sa juga morao bi da dovede pojačanja u svim linijama tima da bi se spasao odlaska iz Premijer lige".

6. AVGUSTA POČINJE NOVA SEZONA PREMIJER LIGE, A U SRBIJI I REGIONU BIĆE EKSKLUZIVNO PRENOŠENA NA KANALIMA ARENE SPORT, I TAKO NAREDNIH ŠEST GODINA.

Reč navijača: Vlasnici da ulože novac ili ispadamo

 

Posebno su zanimljivi komentari navijača Sautemptona na fudbalskim internet-forumima u Engleskoj. Prenosimo neke od tipičnih poruka...

Džejms: Statistika govori da smo stvarno užasni. Novi vlasnici imaju izbor - ili da investiraju veliki novac ili ispadamo iz Premijer lige.

Mark: Ovaj kraj sezone mnogo brine. Ozbiljne promene su neophodne da bismo u narednoj sezoni izbegli ispadanje.

Entoni: Moramo što pre da se oslobodimo nekih igrača i da dovedemo nove. Neophodne su promene i na nivou trenera.

Majk: Još jedno razočarenje. Izgovori poput priče da je tim umoran nemaju smisla. Ostali timovi sličnog kvaliteta na kraju su igrali mnogo bolje i bili mnogo spremniji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading