STEFANOVIĆ ZVEZDA ŠOLAKOVIH MEDIJA: Novine i televizije u vlasništvu tajkuna peru ministra

Autor:

Vesti

27.06.2022

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok cela Srbija iščekuje epilog priče o umešanosti Nebojše Stefanovića u neovlašćeno prisluškivanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića, što mu na teret stavlja bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović, aktuelni ministar odbrane je preko noći postao zvezda medija u vlasništvu tajkuna Dragana Šolaka.

STEFANOVIĆ ZVEZDA ŠOLAKOVIH MEDIJA: Novine i televizije u vlasništvu tajkuna peru ministra

Foto: ST/V. LUKIĆ

Naime, Šolakovi mediji N1, Nova, Danas, koji se redom izdaju za profesionalne, samo za poslednjih nekoliko dana demonstrirali su svoju "etičnost". Srpski telegraf izdvaja četiri primera u kojima se jasno vidi njihovo pravo lice, a među njima je vodeći Danas.

SAD IM VALJA

Tako Danas, kao glavnu najavu, ima formiranje nove vlade uz fotografiju na kojoj dominira ni manje ni više nego Stefanović, koja kao da poručuje da će Stefanović, uprkos optužbama, biti i u novom sazivu. Ako neko misli da je to slučajno, već na sledećoj strani pomenuti dnevni list na dnu strane piše da je uhapšena grupa povezana s Ministarstvom odbrane i to na način što se pozivaju na saznanja drugih medija.

Republika

Foto: Promo Public

Dragan Šolak

 

Ne da je povezana, nego je reč o zaposlenima u ministarstvu, a glavni uhapšeni Aleksandar Novković, direktor Vojnograđevinske ustanove, Stefanovićev je bliski saradnik s kojim je sarađivao i u MUP, gde je bio načelnik službe za nabavke, a onda ga je doveo i u Ministarstvo odbrane. I ovde je više nego očigledno da takvim načinom izveštavanja štite Stefanovića, koji im je sada dobar, kao što im je doskora dobra bila i Dijana, dok nije progovorila, ali očigledno ne ono što su očekivali.

OBRNULI PLOČU

To primećuje i Boža Spasić, bivši operativac DB. Mediji koji sebe uporno pokušavaju da predstave za profesionalne ne pristupaju temi istraživački, već zavisno od situacije.

- Kada se prvi put oglasila Dijana Hrkalović, ona je za njih bila heroj koji preti Vučiću, da bi onog trenutka kada je spomenula opozicione medije krenuli protiv nje, zaboravljajući šta su pisali i sada je za njih Stefanović zvezda. Oni nemaju nikakav analitički pristup ovoj temi, već samo pišu ono što se njima sviđa, odnosno ono što im odgovara, a sve u cilju napada na Aleksandra Vučića i na vlast. Ne treba se iznenaditi ako im sutra Dijana opet bude glavni junak, a Neša loš momak. Trenutno im odgovara ovakva situacija i zato što nemaju ni o čemu ispravan stav u ovom našem društvu, tako su se i ovde potpuno pogubili. Mešanje opozicionih novina u sve to je kontinuirani nastavak onog tihog državnog udara koji su hteli da učine i tajnim prisluškivanjem predsednika - ističe Spasić.

Što gore po Srbiju, to bolje za njih

Dejan Miletić, analitičar iz Centra za proučavanje globalizacije, ističe da način izveštavanja opozicionih medija nije u službi istine.

- Žalosno je što neki mediji posmatraju situaciju u državi po principu što gore po Srbiju, to po nas bolje. To govori o njima i o načinu razmišljanja uredništva takvih medija. To je nešto što smo imali u prošlosti kao opšte mesto, ali, hvala bogu, Srbija se otrgla i danas takvi mediji nemaju podršku niti u čitaocima niti gledaocima. To nije nikakav profesionalizam, već autodestruktivan pristup, koji nema opravdanje ni u istini niti u potrebi našeg društva - ocenjuje Miletić.

Slagali da će Vučić uvesti sankcije

Pre nešto više od dva meseca, kako su tada preneli opozicioni mediji N1, Danas, Nova S..., predsednik Aleksandar Vučić obećao američkom senatoru Krisu Marfiju da će za 60 dana uvesti sankcije Rusiji. Iako je i sam Vučić rekao da se u tom obećanju uopšte nije radilo o sankcijama, Šolakovi mediji su redom ubeđivali da je to istina. Pa ipak, 69 dana kasnije, Srbija je i dalje jedina država u Evropi koja nije uvela sankcije, a nema ni najava da to planira da uradi. Međutim, niko od pomenutih medija se sada ne oglašava ovim povodom.

Politikolog s Kosova u strahu od Srba?! 

I dok vest o hapšenju Stefanovićevih saradnika ima tek nekoliko redova, Danas, potpuno paradoksalno, preko cele strane objavljuje autorski tekst izvesnog politikologa iz Prištine Labinota Hodže o tome da su mu Srbi na letovanju u Pefkohoriju prelepili kosovske tablice nalepnicom sa srpskom zastavom?! To što su Srbe proterali s Kosova, pa danas nema ni 1.000 duša, što su im spalili kuće i dan-danas ih matretiraju, pa i ono malo što je ostalo živi u strahu, o tome ne pišu.

Skandal srpskih odbojkaša

Reprezentacija Srbije u odbojci na pesku zauzela je deveto mesto na Balkanskom prvenstvu u Balikeširu pošto je četvoročlana ekipa odbila da izađe na megdan reprezentaciji tzv. države Kosovo poručivši da ne mogu da izađu na teren jer je za njih Kosovo Srbija. Ipak, portal Nova.rs, koji je pod kontrolom Dragana Šolaka, objavio je tokom subote tekst "Skandal: Srpski odbojkaši odbili da igraju sa tzv. Kosovom, odustali od turnira". Ono što je za njih skandal, za normalnu Srbije je herojska odluka srpskih reprezentativaca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading