Đere propustio meč loptu, pa eliminisan sa Vimbldona!

Autor:

Sport

27.06.2022

18:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Laslo završio takmičenje na trećem grend slemu sezone.

Đere propustio meč loptu, pa eliminisan sa Vimbldona!

Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Laslo Đere nije uspeo da se plasira u drugo kolo ovogodišnjeg Vimbldona.

On je na startu turnira poražen od Alehandra Tabila rezultatom 3:2 (7:6, 6:2, 1:6, 4:6, 7:6), posle tri sata i 26 minuta igre.

Đere je izgubio prvi set u taj-brejku koji je pripao Čileancu rezultatom 8:6, a onda je drugi set otvorio lepo, poveo 2:1, ali je usledila serija Tabila od pet osvojenih gemova.

Činilo se tada da je Laslo gotov, pošto je imao dva seta zaostatka, ali se nije predavao. Treći set je ubedljivo rešio u svoju korist, dok je u četvrtom jedan brejk bio dovoljan da poravna ukupan rezultat.

Odlučujući set je bolje započeo Tabilo, poveo je sa 3:0 i prednost brejka je dugo čuvao. Vodio je 5:2, na 5:3 je servirao za meč, ali mu je tada Đere oduzeo servis. Do kraja nije bilo brejkova, pa se na 6:6 pristupilo super taj-brejku koji se igra do 10.

Ipak, drama ne bi bila potpuna da je taj gem neki igrač završio kada je došao do deset poena, već se igralo na razliku, a pobedu je na kraju rezultatom 13:11 odneo Tabilo koji je iskoristio treću meč loptu. Sa druge strane, srpski as je imao jednu, pri vođstvu od 10:9

Tabilo će u drugom kolu igrati protiv Miomira Kecmanovića ili Džona Milmana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading