Kvon NAMUČIO Novaka: Đoković od sjaja do očaja i natrag, Srbin PREŽIVEO Korejca za plasman u 2. kolo Vimbldona!

Autor:

Sport

27.06.2022

11:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u 2. kolo Vimbldona savladavši Korejca Sunvoa Kvona rezultatom 3:1.

Kvon NAMUČIO Novaka: Đoković od sjaja do očaja i natrag, Srbin PREŽIVEO Korejca za plasman u 2. kolo Vimbldona!

Foto: Tanjug/AP

Nole

Meč je trajao ukupno dva i po časa, a po setovima je bilo 6:3, 3:6, 6:3, 6:4 u korist osvajača 20 Grend slem titula.

Srbin je imao više problema nego što se očekivalo, naročito tokom prva dva perioda igre, ali je na kraju sve došlo na svoje mesto.

Nole je dobro započeo duel, osvojio je prvi period igre sa 6:3, ali su onda usledili veliki problemi. Korejac je uzvratio istom merom u drugom, dok se dugo držao i tokom trećeg. Ipak, srpski as je "brejknuo" rivala u osmom gemu, zatim je i potvrdio brejk za 2:1, pa je moglo lakše da se diše.

Na krilima prednosti, Đoković je osvojio i četvrti set (6:4), a u drugom kolu igraće sa boljim iz meča Kokinakis - Majšček.

Tok meča mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

Đoković - Kvon 3:1 (6:3, 3:6, 6:3, 6:4)

Kraj susreta - Đoković slavio sa 3:1!

5:4 - Lprekslo teniser je dobio još jedan gem, Novak nije previše zapinjao i fokusiraće se na naredni u kome svojim servisima odlučuje o svojoj sudbini.

5:3 - Đoković je, bez prepuštenog poena, došao na korak od 2. kola, namestio je i servis, sve ide kako treba u glavnom gradu Engleske.

4:3 - Jedan poen je Kvon prepustio protivniku, uspeo je da stigne do bitnog gema kojim je prekinuo Đokovićev nalet, ali i ostao u meču...

4:2 - Tri vezana gema Đoković je nanizao bez izgubljenog poena, čini se da je Kvon posustao...

3:2 - Kvon je popustio, Nole je stekao tri brejk šanse, materijalizovao je prvu i sada je blizu prolaza u drugo kolo Vimbldona!

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak "lomi" Sunvua

2:2 - Srbin je uzvratio istom merom, izjednačenje je stiglo sa nulom.

1:2 - Korejac je poveo bez izgubljenog poena.

1:1 - Brejk lopte na obe strane na startu četvrtog seta. Kvon nije realizovao svoju, a potom je Đoković izveo sjajan "pasing šot" kojim je prelomio gem u svoju korist.

0:1 - Novak je propustio brejk šansu da na savršen način otvorio četvrti period igre. Kvon je poveo posle igre na  razliku...

Nole je poveo sa 2:1!

6:3 - Na krilima napravljenog brejka Đoković je napravio tri set lopte, precizan je bio prilikom druge - 2:!!

Republika

Foto: Tanjug/AP

Đoković će servirati za 2:1

5:3 - Iskusni Nole je sačekao svoje prilike. Rival je malo slabije servirao, usput je i grešio, a Srbin je u pravom momentu proradio! Novak će u narednom gemu servirati za vođstvo.

4:3 - Kvon je propustio polušansu greškom iz forhenda, Novak je time stekao dve gem lopte, iskoristio je prvu i opet poveo.

3:3 - Kvon je pogrešio na mreži, ali tek pri rezultatu 40:0, tako da Novak nije uspeo da uhvati korak za rivalom koji je lako dobio novi servis gem.

3:2 - Nole se suočavao sa brejk loptom tokom "đusa", ali je onda "dodao gas" i odigrao precizno nanizavši tri poena. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Rovovska borba, teniser iz Južne Koreje ne popušta

2:2 -Ponovo je egal, Kvon je uspostavio svoj ritam, Nole ima problema da mu zapreti. Srbin je samo jednom poentirao, čeka nas velika borba do kraja trećeg perioda igre...

2:1 - Proradio je Đoković, Kvonu je dozvolio da dođe do samo jednog poena, još uvek nema brejka u trećem intervalu igre.

1:1 - Đoković je neprepoznatljiv na terenu. Pri rezultatu 30:30, njegov udarac je završio na mreži, a potom je loše smečovao. Veliki problemi za donedavno prvog reketa sveta...

1:0 - Srbin je dobro startovao treći set, nakon šoka u prethodnom. Kvon je dobio dva poena, ali nije mogao više...

Drugi set je pripao Kvonu rezultatom 6:3!

 

 

3:6 - Kvon je iskoristio prvu set loptu - 1:1! Nole je zapretio na 30:0, ali je Korejac prikazao sjajnu igru u polju, čime je došao do zasluženog poravnanja...

3:5 - Đoković je rutinski odradio lakši deo posla sa nulom, ali sada ćemo gledati odlučujući gem za ishod drugog seta.

2:5 - Nije uspeo Đoković da ugrozi Kvona, koji je stigao na korak od izjednačenja. Novak je imao i prvi pad na londonskoj travi, ali je sve prošlo bez posledica, te će u narednom gemu servirati za opstanak u drugom intervalu igre.

2:4 - Srpski igrač je uspeo da ostane u drugom setu, iako je protivniku dozvolio da dođe do novih brejk lopti. Novak je spojio tri dobra prva servisa, pa je smanjio zaostatak,

Republika

Foto: Tanjug/AP

Problemi se nastavljaju i u drugom setu

1:4 - Kvon je "preživeo" na svoj servis, iako je izgubio tri poena za 0:40. Novak mu je pomogao sa nekoliko grešaka, ušlo se u igru na razliku, Korejac hita ka izjednačenju!

1:3 - Ponovo Kvon pravi brejk, "pravo niotkuda"! Nanizao je četiri poena i oduzeo servis Srbinu bez izgubljenog poena!

1:2 - Lepim volejom na mreži Korejac je završio gem tokom koga je Nole osvojio samo jedan poen.

1:1 - Izjednačenje u drugom periodu igre, Nole sve lakše dobija svoje servis gemove, Kvon deluje nemoćno da ga ugrozi.

Duel na Centralnom terenu Vimbldona je bio nakratko prekinut zato što je jednoj gospođi pozlilo na tribinama. Ipak, sve se završilo kako treba, pa je susret nastavljen Novakovim servisima.

0:1 - Neočekivano lako Kvon je poveo u drugom setu, dozvolivši našem teniseru da se samo jednom "upiše" na semaforu.

Đoković vodi sa 1:0, pošto je osvojio prvi period igre sa 6:3!

6:3 - Pet vezanih gemova osvojio je Nole, iskoristio je prvu od dve set lopte i poveo na početku Grend slema na londonskoj travi.

5:3 - Srpski teniser je napravio "dupli brejk", pa će u sledećem gemu servirati za vođstvo u setovima. Srbin se prilagodio na igru Korejca, lako osvaja duže razmene, a ponovo mu je bila dovoljna samo jedna brejk lopta da se rezultatski "odlepi".

4:3 - Đoković je podesio nišanske sprave. Prvi nosilac je dobio gem bez izgubljenog poena, uz maestralan volej na mreži za kraj, čini se da stvari polako dolaze na svoje mesto u Londonu!

3:3 - Vratio se Đoković! Sačekao je svoju šansu, materijalizovao prvu brejk šansu, te je anulirao prednost igrača iz Azije.

2:3 - Kvon igrao kao u transu! Ponovo je dobio prvi poen, uz ovacije londonske publike, Đoković je potom uspostavio kontrolu, poveo je sa 40:30, pa je as udarcem smanjio zaostatak.

1:3 - Kvon je bez ikakvih problema potvrdio brejk, Srbinu je pripao tek jedan poen, loš početak branioca titule.

 

 

1:2 - Šok na Centralnom terenu! Kvon je napravio brejk iskoristivši prvu brejk loptu, pri rezultatu 40:15. Korejac je izveo dva spektakularna vinera i iznenadio osvajača 20 Grend slem titula.

1:1 - Ponovo se igralo na razliku. Nole je poveo sa 30:15, potom je bilo 40:40, ali je Kvon topovskim servisima sprečio protivnika da napravi brejk loptu.

1:0 - Prvi poen na meču pripao je Kvonu, Novak je potom odservirao as i vezao još dva poena, ali je onda rival uzvratio stigavši do izjednačenja. Đoković je, uz pomoć još dva dobra servisa, ipak stigao do prve prednosti.

Prvi na servisu je Novak Đoković.

Počinje meč na Centralnom terenu!

Susret će biti odigran pod spuštenim krovom zbog kiše.

 

 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Nole izlazi na Centralni teren

Novak Đoković na terene "Ol-Ingland klaba" stiže silno motivisan u nameri da osvoji prvi Grend slem u 2022. godini. Nole nije bio u prilici da brani titulu na Australijan Openu, budući da je nevakcinisan, dok ga je na Rolan Garosu zaustavio Španac Rafael Nadal u četvrtfinalu.

Srbin je u Londonu prvi nosilac, prošle godine je u finalu savladao Italijana Beretinija (3:1), a ove godine mu je posao olakšan suspenzijom ruskih i beloruskih tenisera, usled rata u Ukrajini.

Đoković i Kvon su u dosadašnjem toku karijere samo jednom odmerili snage, i to u Beogradu prošle godine, a srpski igrač je rutinski slavio u dva seta, prepustivši rivalu tek četiri gema (6:1, 6:3).

Pobednik ovog duela u okviru druge runde "ukrstiće rekete" sa boljim iz meča Kokinakis - Majšček.

Tok susreta Đoković - Kvon možete pratiti uživo na našem portalu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading