Nemaju spasioca, ali tvrde da nisu krivi!? Oglasilo se preduzeće koji rukovodi hotelom "Breza" u čijem bazenu se umalo udavio dečak iz Šida! Svu odgovornost svalili na NJIH!

Autor:

Vesti

20.06.2022

16:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za bezbednost dece odgovorni su nastavnici a ne hotel, stoji u saopštenju Vojne ustanove "Tara" u okviru kojeg posluje hotel "Breza" u čijem bazenu se umalo udavio dečak iz Šida.

Nemaju spasioca, ali tvrde da nisu krivi!? Oglasilo se preduzeće koji rukovodi hotelom "Breza" u čijem bazenu se umalo udavio dečak iz Šida! Svu odgovornost svalili na NJIH!

Foto: Profimedia

Ilustracija

Učenik (14) O.Š. Branko Radičević" iz Šida umalo se u nedelju udavio u bazenu hotela "Breza" u Vrnjačkoj Banji u koju je sa školom došao na rekreativnu nastavu. 

On je pronađen na dnu bazena, a izvukla ga je nastavnica. Ubrzo je i pristigla lekarska ekipa Hitne pomoći koja ga je prevezla na detaljni pregled u kraljevačku bolnicu, odakle je potom prebačen u UKC u Kragujevcu.

Dečak je i dalje u kritičnom stanju, a ovim povodom se oglasila Vojna ustanova "Tara" Bajina Bašta u okviru koje posluje hotel u Vrnjačkoj Banji i kojem je umalo došlo do teške tragedije.

Ako je suditi prema njihovom odgovoru koji je prosleđen Republici, na njima ne leži nikakva odgovornost za incident koji se desio u njihovom hotelu, jer prema ugovoru, briga o deci, čak i kad su na bazenu, isključiva je obaveza nastavnika. Kako su naveli, oni spasioca na bazenu u trenutku nesreće nisu imali, a na to se nisu ni obavezali.

Njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

- U sastavu Vojne ustanove ,,Tara" Bajina Bašta posluje i hotel "Breza" u Vrnjačkoj Banji. Vojna ustanova ,,Tara" je odmah obaveštena od strane upravnika hotela "Breza'' koji je preduzeo sve potrebne mere radi zbrinjavanja dečaka OŠ ,,Branka Radičević'' iz Šida. U hotelu ,,Breza'' postoji uputstvo za organizovane grupe korisnika usluga bazena i njime je regulisano sledeće:

Republika

Foto: Printskrin

Hotel Breza

 

- Korisnik usluge - organizator grupe je u obavezi da pre korišćenja usluga bazena dostavi recepciji hotela ili ovlašćenom licu hotela potpisan i overen spisak lica koja će neposredno koristiti bazen i ovlašćenje za lica koje će biti zaduženo za overu evidencije korišćenja bazena. Spisak lica mora biti ažuran jer u protivnom hotel zadržava pravo da ne dozvoli ulazak u bazen licu koje nije na spisku.


- Vođa grupe/trener i drugo ovlašćeno lice je u obavezi da organizuje grupni
dolazak i odlazak iz prostorija bazena (sačeka članove grupe ispred predviđenog ulaza i proprati ih do bazena).

- Imajući u vidu da Ustanova nema angažovanog spasioca na navedenom bazenu, nastavno osoblje pomenute škole i njihov vodič-rekreator obavešteni su da Korisnik usluga (organizator ili vođa grupe) odgovara za bezbednost članova grupe, a posebno dece koja koriste bazen.

- U navedenom slučaju, nastavnici škole dostavili su recepciji spisak učenika koji žele da koriste bazen, a šest nastavnika i jedan vodič potpisali su izjave da su upoznati sa navedenim uslovima korišćenja bazena i da učenici ulaze na bazen isključivo na odgovornost korisnika usluge, u ovom slučaju-nastavnika.

- Navedeni uslovi bili su regulisani Ugovorom koji se zaključuje sa turističkom agencijom koja organizuje đačke ekskurzije i rekreativnu nastavu učenika.

- Imajući u vidu da su nastavnici odgovorni za bezbednost đaka, imali su i obavezu da intervenišu u ovakvim slučajevima.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading