Dramatične ispovesti studentkinja Arhitektonskog fakulteta! Raskrinkani profesori predatori: Pružio je ruku, završila je ispod mojih prepona!

Autor:

Vesti

04.06.2022

08:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Studenti i studentkinje Arhitektonskog fakulteta u Beogradu gotovo svakodnevno su na meti profesora predatora, sudeći bar po iskustvima koja su rešili javno da obelodane na internetu.

Dramatične ispovesti studentkinja Arhitektonskog fakulteta! Raskrinkani profesori predatori: Pružio je ruku, završila je ispod mojih prepona!

Foto: www.arh.bg.ac.rs/Instagram

Pojedini profesori Arhitektonskog fakulteta u Beogradu debelo su naštetili ugledu ove visokoobrazovne institucije pošto gotovo svakodnevno uznemiravaju studentkinje i studente.

Kako saznaje Republika, studenti koji više ne žele da ćute o torturi čije su svakodnevne žrtve, ovim povodom pokrenuli su Instagram nalog na kome dele svoja traumatična iskustva.

Kako se objašnjava, studenti i studentkinje posebno su rezignirani zbog činjenica da niko iz Uprave fakulteta ne reaguje, iako je, kako tvrde, reč o javnoj tajni.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ime Prezime (@anketa_arh.bg)

Kolike su razmere uzmeniravanja svedoči i post objavljen na Instagramu u koje je jedna od studentkinja do detalja obelodanila nemilu scenu sa kojom se susrela.

- Prvo da podelim lično iskustvo. Bile su regularne vežbe, on je za onim jednim belim stolom sedeo sa koleginicom, a ja sam bila iza njega, stajala mu iznad glave. Pričala sam sa kolegom koji je sa mnom čekao u redu, ponavljam, iza dotičnog asistenta. Da bi pomerio nas koji čekamo u redu, konkretno mene, pružio je ruku iza sebe ne gledajući, ruka je došla do moje butine, ali sa unutrašnje strane, rekla bih između prepone i kolena. I tako što mi je pritisnuo nogu u pravcu u kojem hoću da se pomerim, pomerio je i mene i ostatak reda - navodi se u jednom od postova.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ime Prezime (@anketa_arh.bg)

Da ovo nije izolovan slučaj, već da studenti osim polnog uznemiravanja trpe i smanjenje ocena ako ne pristaju na teror pojedinih profesora svedoči i drugi post u kojem je studentkinja opisala ono što se događalo njenoj drugarici. 

- Drugarici se dotičan ulizivao u smislu, flertovao sa njom, muvao je pred svima nama. I njoj je odmah bilo neprijatno, ali prvih par puta bila je "fina" povodom toga, ali kako je vreme odmicalo, onako crno na belo ona je počela da ga odbija, on je njoj automatski sve više i više smanjivao poene na vežbama. I ništa, na kraju se pomirila sa sedmicom, a nije bila ništa gora od nas ostalih - navodi se iz konstataciju da pomenuti asistent ambicije svih studenata koristi na pogrešan način.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ime Prezime (@anketa_arh.bg)

Bruka i na Fakultetu političkih nauka

Podsetimo, mediji u Srbiji nedavno su pisali o polnom uznemiravanja na Fakultetu političkih nauka.

Kako je tada otkriveno, i na ovom fakltetu brojni profesori svoj položaj koriste za uznemiravanje studentkinja i studenata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading