Uhapšeno 10 PROFESORA u Beogradu: Osumnjičeni za nameštanje ISPITA na akademiji

Autor:

Hronika

27.05.2022

13:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu i Ministarstvom prosvete uhapsili su 11 osoba koje se sumnjiče da su vršile malverzacije u vezi sa polaganjem ispita u Beogradskoj akademiji poslovnih i umetničkih strukovnih studija.

Uhapšeno 10 PROFESORA u Beogradu: Osumnjičeni za nameštanje ISPITA na akademiji

Foto: ST/N. PANČIĆ

Interventna jedinica na terenu

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja u pomaganju uhapšen je V. S. (1952), zastupnik jedne Agencije za konsalting iz Nove Varoši, zaposlen u Visokoškolskoj jedinici van sedišta ustanove u Novoj Varoši, Beogradske akademije poslovnih i umetničkih strukovnih studija Beograd, dok su zbog zloupotrebe službenog položaja uhapšeni profesori navedene Beogradske akademije N. P. (1978), A. Z. (1983), R. J. (1962), N. D. (1960), D. J. (1963), I. B. (1971), A. S. (1959), Z. P. (1963), D. Lj. (1961) i A. S. (1973), a za još jednim policija traga.

Kako se sumnja, V. S. je od avgusta 2021. do februara ove godine, pomagao navedenim profesorima Beogradske akademije poslovnih i umetničkih strukovnih studija, da sačine neistinite zapisnike o polaganju ispita, na koji način je za više studenata pribavio korist u vidu položenih ispita.

Republika

Foto: Profimedia, Pixabay

Prljavi poslovi

Osumnjičeni N. P., A. Z., R. J., N. D., D. J., I. B., A. S., Z. P., D. Lj. i A. S. se terete da su sačinili neistinite zapisnike o polaganju ispita za više studenata, u koje su uneli da su pojedini studenti položili ispite, iako isti nisu bili prisutni na ispitima, niti je vršena provera njihovog znanja.

Na taj način, oni su, kako se sumnja, za studente pribavili korist u vidu položenog ispita i korist u vidu stečenog visokog obrazovanja.

Osumnjičenima V. S. i A. S. je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dok su ostali osumnjičeni, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.

(Republika/Blic)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
UDBA

27.05.2022 14:51

Uhapšeno 10 PROFESORA u Beogradu: Osumnjičeni za nameštanje ISPITA na akademiji !!! Ovo je jad nad jadima! Ko je naredio da im se imena prikrivaju-znači država je kao i uvek upućena u detalje i lova se mora tačno deliti. Treba da napišu pune podatke sa matičnim brojem i imenom oca i mesta rođenja. Velika većina navodno "profesora" na toj Akademiji, ili bolje rečeno Beogradskoj poslovnoj školi, ima po pet-šest stanova, skupe automobile. Niko od njih nikada naučni rad u životu nije napisao. Njihova zarada od šverca ispita godišnja je minimum 150 huljada evra, ide i do 300 hiljada. Dakle, vode evidenciju između sebe u smislu, ti si mene zamolio za tri ocene ovaj mesec- nisam ti uzeo lovu ali mi duguješ tri ocene, i sad je fazon ko bolju cenu postiže. Možda ovaj prvi prodaje po 100 evra, ali drugi veštiji prodaje i svoj i od drugih profesora po 300 evra. Ima profeosra koji prodaju sve ispite (svih profesora) i ti imaju jahte na CG primorju (lako je proveriti, nisu jahte duvan kese da se lako sakriju). Na primer, famozni menadžer koji predaje gore matematiku, januara 2015 u evidenciji svojoj ima 73 ocene prodate, pokazuje u kabinetu, matematika je bila nekako najskuplja, i na pitanje prisutnog kroz šalu - kako ide biznis?, koja je tarifa?, odgovara: "pa nema narod para, po 200 evra je dovoljno, ali se ovi posrednici još ugrađuju na ovo". Kad pomnožite 73 sa 200 za jedan ispitni rok, pa puta pet rokova, pa plus šverc ostalih ispita i dobijate neku cifricu blizu 200 hiljada evra. A službe sve znaju! I ćute?!?