PRIZNALI KRIVICU! Svih 11 profesora se izjasnilo: Jedan uhapšen na putu za BiH

Autor:

Hronika

27.05.2022

15:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Iako se prvobitno navelo da policija traga za još jednim profesorom koji je prema prvim informacijama navodno bio u bekstvu, ispostavilo se da je krenuo na put u Bosnu i Hercegovinu

PRIZNALI KRIVICU! Svih 11 profesora se izjasnilo: Jedan uhapšen na putu za BiH

Profimedia, Pixabay

U Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu danas i juče je saslušano 11 osoba, odnosno, profesora koje se sumnjiče da su vršili malverzacije u vezi sa polaganjem ispita u Beogradskoj akademiji poslovnih i umetničkih strukovnih studija. 

Iako se prvobitno navelo da policija traga za još jednim profesorom koji je prema prvim informacijama navodno bio u bekstvu, ispostavilo se da je krenuo na put u Bosnu i Hercegovinu. 

- Nije bio u bekstvu, nego je krenuo na put u Bosnu i Hercegovinu, nije znao da će biti uhapšen, pa je vraćen i priveden na saslušanje. Svih 11 profesora je priznali, svi su ispitani i nije im određeno zadržavanje. S obzirom na to da su priznali i ispričali šta su radili - zadržavanje im nije određeno. Niko od njih nema dosije - rekli su iz Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu za Telegraf.rs.

Podsetimo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu i Ministarstvom prosvete uhapsili su 11 osoba koje se sumnjiče da su vršile malverzacije u vezi sa polaganjem ispita u Beogradskoj akademiji poslovnih i umetničkih strukovnih studija.

Tanjug/D.ANIČIĆ

Polaganje ispita/Ilustracija

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja u pomaganju uhapšen je V. S. (70), zastupnik jedne Agencije za konsalting iz Nove Varoši, zaposlen u Visokoškolskoj jedinici van sedišta ustanove u Novoj Varoši, Beogradske akademije poslovnih i umetničkih strukovnih studija Beograd, dok su zbog zloupotrebe službenog položaja uhapšeni profesori navedene Beogradske akademije N. P. (44), A. Z. (39), R. J. (60), N. D. (62), D. J. (59), I. B. (51), A. S. (63), Z. P. (60), D. Lj. (62) i A. S. (49).

Kako se sumnja, V. S. je od avgusta 2021. do februara ove godine, pomagao navedenim profesorima Beogradske akademije poslovnih i umetničkih strukovnih studija, da sačine neistinite zapisnike o polaganju ispita, na koji način je za više studenata pribavio korist u vidu položenih ispita.

pixabay.com

Policija

Osumnjičeni N. P., A. Z., R. J., N. D., D. J., I. B., A. S., Z. P., D. Lj. i A. S. se terete da su sačinili neistinite zapisnike o polaganju ispita za više studenata, u koje su uneli da su pojedini studenti položili ispite, iako isti nisu bili prisutni na ispitima, niti je vršena provera njihovog znanja.

Na taj način, oni su, kako se sumnja, za studente pribavili korist u vidu položenog ispita i korist u vidu stečenog visokog obrazovanja.

Osumnjičenima V. S. i A. S. je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dok su ostali osumnjičeni, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading