POSTIGNUT DOGOVOR U KRAGUJEVCU! Radnici Fijata kažu da ima pomaka, čeka ih zagarantovan posao kada se vrate u zemlju!

Autor:

Vesti

03.06.2022

11:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavnici sindikata i radnika Fijata preneli su novinarima, posle dvosatnog sastanka sa premijerkom Anom Brnabić u vladi, da je došlo do pomaka u razgovorima, jer će svi koji odu u inostranstvo da rade u drugim Fijatovim fabrikama imati garantovan posao na budućoj liniji za proizvodnju električnog modela u Kragujevcu.

POSTIGNUT DOGOVOR U KRAGUJEVCU! Radnici Fijata kažu da ima pomaka, čeka ih zagarantovan posao kada se vrate u zemlju!

Foto: Tanjug/Nebojša Raus

Takođe, naveli su da je 500 radnika višak, a odbili su da govore o visini otpremnina iako je o tome bilo reči na sastanku.

Očekuju da premijerka nastavi razgovore sa Stelantisom o visini otpremnina i da početkom nedelje ona dođe u Kragujevac.

Foto: Tanjug/Nebojša Raus

 

Na sastanku je, prema njihovim rečima, dogovoren moratorijum odnosno prekid razgovora rukovodstva Fijata oko viška zaposlelnih do 20. juna.

Predstavnici zaposlenih rekli su da su svesni da su pregovori teški i da će za sada odložiti proteste.

Fijat za rad u Nemačkoj i Italiji nudi 1.000 i 1.500 evra. Fijat nudi radnicima da idu u četiri zemlje: Slovačku, Poljsku, Nemačku i Italiju, a radnici ne mogu da biraju u koju će zemlju i kada će da idu, već ako pristanu samo da čekaju da ih obaveste gde i kada idu, prenosi Tanjug.

Stelantis u Slovačkoj i Poljskoj nema nijednu fabriku u kojoj pravi električni model, u Poljskoj pravi pežo 308 koji je stariji od sadašnjeg modela u Kragujevacu fijata 500L.

U Fijatu u Kragujevcu radi oko 2.000 radnika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading