EVO KO JE TAJKUN ODGOVORAN ZA NESTAŠICU ŠEĆERA U SRBIJI! Već bio zatvaran!

Autor:

Vesti

28.05.2022

00:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

državni sekretar Ministarstva trgovine Uroš Kandić rekao je ranije danas da je nestašicu šećera izazvao jedan veletrgovac, špekulant iz Kolubarskog okruga.

EVO KO JE TAJKUN ODGOVORAN ZA NESTAŠICU ŠEĆERA U SRBIJI! Već bio zatvaran!

Foto: Printskrin

Veštačku nestašicu šećera u Srbiji izazvala je firma "King Komerc" iz Valjeva koja se bavi trgovinom na veliko šećerom, čokoladom i slatkišima, saznaje Kurir. Prema podacima iz Agencije za privredne registre, jedini vlasnik ove firme je Goran Omerović (47).

Podsetimo, državni sekretar Ministarstva trgovine Uroš Kandić rekao je ranije danas da je nestašicu šećera izazvao jedan veletrgovac, špekulant iz Kolubarskog okruga koji nije puštao šećer u prodaju. Kandić je naveo i da je zajedničkom akcijom tržišne i poreske inspekcije, policije i drugih državnih organa utvrđeno da je kod njega na lageru uskladišteno 2.000 tona šećera u pakovanju od jednog kilograma, kako i da je njegova firma kod proizvođača imala još oko 30.000 tona šećera, što je, kako je naveo, desetina ukupne proizvodnje u Srbiji na godišnjem nivou.

Izvor koji je uključen u istragu državnih organa u vezi sa nestašicom šećera potvrdio je da je u ovom slučaju reč o firmi "King Komerc" iz Valjeva.

- Policijski i inspekcijski organi su i dalje tamo, prikupljaju informacije i utvrđiju sve činjenice radi pokretanja daljeg postupka - rekao je naš sagovornik.

Od porodične radnje do "kralja šećera"

Na sajtu ove firme piše da je "King Komerc" osnovan 2005. godine sa sedištem u Valjevu. Glavna delatnost kompanije je trgovina na veliko kristal šećerom i jestivim rafinisanim suncokretovim uljem, kao i da snabdevaju veleprodaje i maloprodaje širom zemlje i regiona, a sarađuju i sa vodećim lancima hipermarketa u Srbiji, za koje uslužno rade njihove robne marke šećera i ulja.

U pritvoru 30 dana

Zanimljivo je, međutim, da je još kao mladi biznismen Goran Omerović od ranije poznat policijskim organima i čak bio hapšen zbog sumnje da je utajio porez.

Naime, kako su ranije pisali mediji, Goranu Omeroviću, tada dvadesetosmogodišnjaku, je 2003. godine bio određen pritvor od 30 dana zbog osnovane sumnje da je, zajedno sa svojim saradnicima, tokom 2001. godine utajio porez od oko 41,5 miliona dinara u veletrgovinskim poslovima prehrambenom robom, čiji je ukupan promet iznosio oko 212,5 miliona dinara.

Osim toga, kako je navedeno, "King Komerc" izdaje poslovni prostor na ekskluzivnim lokacijama u Valjevu i Beogradu i nudi usluge skladištenja u 6.000 kvadratnih metara magacinskog prostora.

- "King Komerc" je nastao iz malog porodičnog biznisa - samostalne trgovinske radnje porodice Omerović osnovane daleke 1982. godine. Ranih devedesetih godina firmu postepeno nastavlja da razvija Goran Omerović, preuzimajući vodeću ulogu od oca. U teškim ekonomskim uslovima firma je rasla laganim, ali sigurnim koracima, da bi u uslovima tržišne ekonomije iskoristila višegodišnje iskustvo i postala lider u trgovini kristal šećerom i jestivim rafinisanim suncokretovim uljem - navedeno je na sajtu te kompanije.

Češlja i BIA

Podsetimo, tajkun iz Kolubarskog okruga, kako su ga prethodno okarakterisali predstavnici vlasti, a koji je osumnjičen da je izazvao vestačku nestašicu šećera je u skladištima i kod proizvođača držao ukupno 32.000 tona šećera, što pokriva više od pet meseci potreba cele Srbije.

Govoreći o nestašici šećera, i predsednik Srbije Aleksandar Vučić takođe je nedavno naveo da smo imali "problema s jednom firmom iz Kolubarskog okruga, s jednim tajkunom, nekim kamatarima koji misle da je vreme da zarade veliki novac".

Vučić je tada rekao i da će se BIA i državni organi baviti ovim slučajem, a građani će imati šećera, soli, brašna, ulja... Ukazao je da je i za neke druge namirnice postojao pokušaj istog tajkuna da otkupi sve, misleći da vara državu i izbegava obaveze koje postoje.

Bonus video:

 

Komentari (2)

Loading
Djoler56

28.05.2022 14:15

Pa državo, pokreni sve mehanizme i DEBELO mu zagorčati život, pa nadalje ga svesti na prodavca na pijačnoj tezgi !!!

Ime da

29.05.2022 19:14

Sta se ceka kaznite to govno. Niko ne sme da ima tapiju na zivotne namirnice gradjan to treba drzava da preuzme ovako se ostavlja prostor za razne bandite i lokalne "obor knezove" . Da mogu da vedre i oblace. Treba mu oduzeti svu imovinu stecenu mutnim radnjam i poslati na visegodisnju robiju i svesti ga na prosjacki stap. Jer njih naj vise boli njihov novac