VLADA USVOJILA UREDBE ZA ŠEĆER I OGREV! Zabranjen izvoz drveta za pelet, a ovolika je CENA ZA KILO KRISTAL PAKOVANJA

Autor:

Vesti

26.05.2022

15:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici izmenjenu i dopunjenu Uredbu o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica kojom se ograničava maloprodajna cena kristal šećera za sva pakovanja. Ograničenje cene kristal šećera u pakovanju od jednog kilograma ostaje 89,99 dinara, saopšteno je iz Vlade Srbije.

VLADA USVOJILA UREDBE ZA ŠEĆER I OGREV! Zabranjen izvoz drveta za pelet, a ovolika je CENA ZA KILO KRISTAL PAKOVANJA

Foto: google.com/maps/prinscreen

Uredba se donosi u cilju zaštite tržišta, a zbog naglog skoka cena kristal šećera u većim pakovanjima, imajući u vidu da je ograničena samo cena pakovanja od jednog kilograma. Zbog velike razlike u ceni povećana je tražnja za pakovanjima od jednog kilograma i često ga nema u maloprodajnim objektima.

Uredbom se propisuje da trgovci na veliko kristal šećer moraju distribuirati u trgovinu na malo u roku od 15 dana, prenose mediji.

Zabranjen izvoz drveta za pelet

Vlada Srbije usvojila je odluku o privremenoj zabrani izvoza drvnih sortimenata od bitne važnosti za Republiku Srbiju. Zbog povećanog izvoza u prethodnim godinama i povećane tražnje za ovom vrstom ogreva na svetskom tržištu, nestašica ovih sortimenata najviše se odrazila na proizvođače peleta i ogrevnog drveta. Privremena zabrana izvoza ograničena je na 60 dana.

Foto: Profimedia

Pelet

Članovi vlade doneli su odluku kojom se privremeno smanjenje akciza na olovni benzin, bezolovni benzin i gasna ulja produžava do 30. juna ove godine.

Ova odluka doneta je u cilju redovnog snabdevanja tržišta derivatima nafte, očuvanja standarda građana i privredne stabilnosti, a imajući u vidu aktuelnu situaciju sa cenom sirove nafte na svetskom tržištu i njenu tendenciju.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading