TAJKUN POD ISTRAGOM! BIA traži odgovorne za VEŠTAČKI IZAZVANU NESTAŠICU ŠEĆERA! Hteo da se obogati preko GRBAČE uplašenog NARODA!

Autor:

Vesti

26.05.2022

17:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da bi stabilizovala tržište, Vlada Srbije je danas izjednačila cenu šećera za sva pakovanja.

TAJKUN POD ISTRAGOM! BIA traži odgovorne za VEŠTAČKI IZAZVANU NESTAŠICU ŠEĆERA! Hteo da se obogati preko GRBAČE uplašenog NARODA!

Foto: pixabay.com

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da nema potrebe za pravljenjem zaliha šećera, da je problem rešen, a da će se povodom veštačkih nestašica državni organi baviti slučajem jednog tajkuna iz Kolubarskog okruga koji je otkupom namirnica hteo da zaradi veliki novac i prevari državu.

Da bi stabilizovala tržište, Vlada Srbije je danas izjednačila cenu šećera za sva pakovanja, pa kilogram košta 89,99 dinara, bez obzira na to da li je u džaku ili kilogramskom pakovanju.

Šećer stigao u radnje

Na pitanje da li može da umiri građane da nema problema sa snabdevanjem namirnica, Vučić je prilikom obilaska radova na obilaznici oko Beograda rekao da nema potrebe za uznemirenost jer "nemamo problema ni sa šećerom ni drugim namirnicama".

- Već danas su u najveći broj radnji stigle dodatne količine - 260 tona, a spremili smo još 250 tona. Nemamo mi problema sa količinama šećera, imali smo problema s jednom firmom iz Kolubarskog okruga, s jednim tajkunom, nekim kamatarima koji misle da je vreme da zarade veliki novac - rekao je Vučić.

Najavio je da će se BIA i državni organi baviti ovim slučajem, a građani će imati šećera, soli, brašna, ulja... Ukazao je da je i za neke druge namirnice postojao pokušaj istog tajkuna da otkupi sve, misleći da vara državu i izbegava obaveze koje postoje.

- Sve uspevamo da završimo. Ljudi ne treba da brinu. Imamo tolike količine šećera da možemo da intervenišemo u svakom trenutku - rekao je on i apelovao na građane da ne kupuju prevelike količine kako im ne bi propadalo.

- Ne može brašno da stoji godinama, nemojmo da bacamo. Molim građane da kupuju samo što im je potrebno - istakao je Vučić.

(Republika/Kurir)

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading