STIŽE ŠEĆER U PRODAVNICE! Oglasio se Vučić: Šećera IMAMO i sve će biti u redu!

Autor:

Vesti

25.05.2022

08:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Vlada će sutra iz robnih rezervi pustiti 260 tona šećera, a cena šećera na kilogram i na veliko biće izjednačena.

STIŽE ŠEĆER U PRODAVNICE! Oglasio se Vučić: Šećera IMAMO i sve će biti u redu!

Foto: pixabay.com

Ovih dana u većini prodavnica šećera u pakovanju od kilogram skoro da je nemoguće naći, a i tamo gde se pojavi brzo nestane jer se kupuje u velikim količinama. Razlog za to su nakupci i ograničena cena od strane Vlade od 83 do 90 dinara.

Situacija je bolja za veća pakovanja jer za njih ne važi Uredba o ograničenju cena, ali je gora za novčanik građana jer ih u tom slučaju šećer po kilogramu dođe od 140 pa čak do 190 dinara.

Istovremeno, ovakvoj situaciji “kumuju” i industrija i poslastičari, koji umesto džakova, koje su do sada kupovali, zbog znatno viših cena, sada nabavljau značajno jeftinija pakovanja od kilogram. Sve to neke trgovce je nateralo da ograniče prodaju pakovanja od kilogram.

Zato je šećer juče bila jedna od važnijih tema u Nemanjinoj 11 i odluka je da se sutra iz robnih rezervi pusti 260 tona šećera kao i da se cena šećera na kilogram i na veliko izjednači.

To će praktično onemogućiti sadašnji scenario da šećer u džakovima košta i do 190 dinara po kilogramu, a da šećera u pakovanju po kilogramu, čija je cena ograničena na 90 dinara, nema na rafovima zbog nakupaca - kaže sagovornik iz Nemanjine 11.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je juče o situaciji sa šećerom u Srbiji i rekao da sa ovom namirnicom ima problema sa trgovinama.

Mi smo zaštitili cenu šećera od kilogram. Onda dođu vlasnici destilerija, pčelari koji kupe na po kilogram jer je tako jeftinije, što bi kupovali džak od 50 kila kada je cena viša. Mi šećera imamo i sve će biti u redu. Sada ćemo zaštiti cenu za kompletan šećer i intervenisati sa dodatnom količinom šećera i sve će biti u redu. U uslovima društvenih mreža i želja da vam neko pokaže kako nečega nema, morate u hodu da rešavate problem. Sa hranom nemamo problema - naveo je Vučić juče, prenosi Informer.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (3)

Loading
Sasa

25.05.2022 09:28

Sve je u redu. Imamo dovoljne kolicine, a gde trenutno nema bice

Zeljko

25.05.2022 17:22

Zli jezici su rekli da šećera neće biti a i ako ga bude da će koštati 200 dinara kilo. Evo šećera ima i neće čak ni poskupeti.