Doktor BELOJEVIĆ upozorio na pojavu NOVOG VIRUSA! Pred nama OZBILJNO OBOLJENJE, a ako mislite da kijate i kašljete zbog alergije, gadno se VARATE!!

Autor:

Vesti

05.05.2022

11:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki broj građana Srbije ovih dana žali se na kašalj, kijavicu i curenje nosa.

Doktor BELOJEVIĆ upozorio na pojavu NOVOG VIRUSA! Pred nama OZBILJNO OBOLJENJE, a ako mislite da kijate i kašljete zbog alergije, gadno se VARATE!!

Foto: youtube.com/Happy Tv

Sve ovo skupa mogu da budu simptomi alergije na travu i polen, ali i simptomi gripa i korona virusa.

Kako da znamo zbog čega kijamo i kašljemo, ali i da li treba da budemo zabrinuti zbog pojave prvog slučaja akutnog hepatitisa kod jednog deteta u našoj zemlji, odgovara doktor Goran Belojević.

U Srbiji se ispituje jedan slučaj kod deteta za koji se sumnja da ima akutni hepatitis nepoznatog porekla, odnosno bolest jetre najverovatnje izazvanu adenovirusom.

- Ovo je sad novina u medicini. Hepatitis izaziva virus hepatitisa, a ne adenovirusa, koji inače izaziva respiratorna oboljenja. Mi smo u dobu menjanja virusa, čekaju nas mnoga iznenađenja. Imamo izveštaje da to može biti veoma ozbiljno oboljenje, koje može da se završi i transplatacijom jetre. Nadam se da toga neće biti kod nas - rekao je doktor Goran Belojević za Puls Srbije na Kurir TV.

Voditelj Pulsa Srbije Miloš Anđelković podsetio je doktora da je njegov kolega, profesor dr Dragan Delić rekao da iza ove bolesti najverovatnije stoji neki infektivni agens, a prvi rezultati ukazuju da se radi o adenovirusu serotip 41.

- To je novina. To je za medicinu novost. Nije nešto što je neuobičajeno. Za ovu bolest nema uzročnog lečenja, smao je simptomatsko lečenje. Vrlo je važno mirovanje organizma, kao i kod svih hepatitisa - rekao je dr Belojević.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading