POMOGLA IM AMERIKANKA DOK SU BEŽALE OD BOMBARDOVANJA: Sestre iz Jugoslavije dobile divne vesti (FOTO)

Autor:

Vesti

02.05.2022

14:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Vi tražite moju mamu, znam njen rukopis", napisala je devojka.

POMOGLA IM AMERIKANKA DOK SU BEŽALE OD BOMBARDOVANJA: Sestre iz Jugoslavije dobile divne vesti (FOTO)

Foto: twitter.com/Refugeees International

Priča dve devojke, koje su kao male bežale od bombardovanja 1999. iz Jugoslavije, i koje su decenijama tražile Amerikanku koja im je pomogla tako što im je poklonila 100 dolara i zlatne minđuše, podigla je svet na noge.

Naime, bivša Jugoslovenka, a danas Amerikanka, već više od dve decenije čuva jednu kovertu, nadajući se da će joj ona pomoći u potrazi za nepoznatom ženom koja joj je pomogla kada joj je to bilo najpotrebnije.

Nakon duge i uporne potrage, dve devojčice, a danas devojke, koje su pobegle sa naših prostora, uspele su da uđu u trag ženi koja je na tom teškom putu bila njihov anđeo čuvar.

Ajda je 1999. iz Jugoslavije pobegla sa svojom starijom sestrom Vanjom. Ajda je tada imala 12, a Vanja 17 godina. Dok su letele iz Amsterdama za Tvin Sitis, sedele su do dve žene, pretpostavljaju iz Minesote i sa njima podelile svoju životnu priču. Tada im je Vanja prepričala da su najpre pobegle u Mađarsku, gde su ostale neko vreme, da bi se nakon toga uputile u SAD.

Njihova teška priča naterala je ovu Amerikanku da učini nešto nesvakidašnje, pogotovo u vreme kada su američke bombe razarale Srbiju.

Starija Amerikanka je Jugoslovenkama dala kovertu u kojoj se nalazila poruka: "Za devojke iz Jugoslavije, žao mi je što je bombardovanje vaše zemlje uzrokovalo vašoj porodici toliko problema. Nadam se da će vaš boravak u Americi biti siguran i sretan za vas. Dobro došle u Ameriku. Molim vas, neka vam ovo pomogne. Vaša prijateljica iz aviona, Trejsi."

Nakon što je njihova priča odjeknula na društvenim mrežama, javila se Trejsina ćerka.

- Vi tražite moju mamu Trejsi Pek. To je njen rukopis, nema greške. Seća se vas dve, devojčica sa leta - napisala je Trejsina ćerka Ešli na društvenoj mreži u odgovoru Ajdi, prenosi Telegraf.rs.

Ajda je odmah reagovala na ovu poruku i obećala Ešli da će je kontaktirati putem mejla... Ostaje da vidimo da li će se Ajda i Vanja sresti sa Trejsi i lično joj se zahvaliti za sve.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading