PAŠALIĆ U VRANJU: Zaštitnik građana posetio ukrajinske izbeglice

Autor:

Vesti

25.03.2022

16:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaštitnik građana Zoran Pašalić posetio je danas ukrajinske izbeglice koje su smeštene u Prihvatilištu u Vranju i razgovarao sa njima o tretmanu koji imaju u Republici Srbiji, problemima sa kojima se susreću i o svim vrstama pomoći koje su im neophodne.

PAŠALIĆ U VRANJU: Zaštitnik građana posetio ukrajinske izbeglice

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

- U Prihvatilištu u Vranju se nalaze 42 osobe iz Ukrajine – dva muškarca, 25 žena i 15 dece. Preneli su mi da su zadovoljni smeštajem i gostoprimstvom i da su zahvalni na podršci koju dobijaju od građana Srbije. Pozvao sam ih da se obrate Zaštitniku građana u vezi bilo kojeg problema koji imaju - rekao je Pašalić.

Pašalić je naveo da su mu ukrajinske izbeglice kao jedinu žalbu prenele da su prilikom ulaska u Republiku Srbiju duže bili zadržani na graničnom prelazu i da je samo jedna osoba prijavila da nema putne isprave.

Tokom razgovora Pašalića sa ukrajinskim izbeglicama, u Prihvatilište u Vranju došla je i konzul Ambasade Ukrajine u Beogradu Olga Antonova kojoj su preneti problemi osobe iz Ukrajine koja nema putne isprave a koje su joj neophodne za odlazak kod rodbine u jednu evropsku zemlju.

Pašalić je u Prihvatilištu u Vranju razgovarao i sa ljudima koji u njemu rade o problemima sa kojima se susreću i mogućnostima za unapređenje uslova u kojima borave ukrajinske izbeglice, kao i važnosti stvaranja  okolnosti za izbegavanje eventualne opasnosti da izbeglice iz Ukrajine, posebno žene i deca, postanu žrtve trgovine ljudima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading