Kažu da je zbog njega MRZELA Srbe! Otkriveno kako je izgledao susret Madlen Olbrajt i Slobodana Miloševića! Tražila mu nešto, on je KATEGORIČKI ODBIO!

Autor:

Vesti

25.03.2022

15:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivša državna sekretarka SAD Medlin Olbrajt preminula je pre dva dana, u 84. godini.

Kažu da je zbog njega MRZELA Srbe! Otkriveno kako je izgledao susret Madlen Olbrajt i Slobodana Miloševića! Tražila mu nešto, on je KATEGORIČKI ODBIO!

Foto: youtube.com/printscreen

Bivša državna sekretarka SAD Madlen Olbrajt preminula je pre dva dana, u 84. godini života, i to na godišnjicu dana kad je zvanično saopštena odluka o NATO agresiji na tadašnju Saveznu Republiku Jugoslaviju 1999. godine.

Njena smrt izazvala je oprečne reakcije u domaćoj javnosti - dok neki likuju, drugi se prisećaju koliko je Olbrajtova bila usmerena na Srbe. Između ostalog, ona je navodno tražila i izručenje Željka Ražnatovića Arkana Haškom tribunalu zbog ratnih zločina.

To je otkrio bivši direktor robne kuće Prvi maj-Pirot Miodrag Mikica Đordević, koji je bio najbolji prijatelj sa telohraniteljom pokojnog predsednika Srbije i SRJ Slobodana Miloševića Sentom Milenkovićem.

- Senta i ja smo bili najbolji prijatelji, to je bio pošten čovek. Sećam se, bila je 1997. godina, a Medlin Olbrajt sastala sa Slobodanom Miloševićem, iz kog razloga tačno ne znam. Uglavnom, Senta i ja smo krenuli na trening i on mi je vidno uznemiren ispričao detalje razgovora državne sekretarke i Slobodana: "Zamisli, tražila je da se Arkan izruči Hagu- priseća se Đorđević i dodaje da je Milošević taj zahtev odbio.

- Rekla mu je: "Tražim da uhapsite Arkana i da ga vodimo u Hag". Milošević je bio iznenađen, znao je da oni traže Arkana, ali da se to podiglo na taj nivo, nije očekivao. Odbio je i rekao da neće građanski rat u Srbiji i da ne želi i neće da ga isporuči - rekao je Đorđević.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
ЖАРКО

25.03.2022 16:23

ПРОКЛЕТА БИЛА НАДАМ СЕ ДА ГОРИ У ПАКЛУ,ЂАВО ЈЕ ОДНИО И БЕСКОНАЧНО МУЧИО.

Odgovori 49 9