Svako UBISTVO je PORAZ celokupnog LJUDSKOG RODA! Potresne reči patrijarha Porfirija na komemoraciji žrtvama NATO bombardovanja!

Autor:

Vesti

24.03.2022

21:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Patrijarh srpski gospodin Porfirije održao je potresan govor na komemoraciji žrtvama zločinačke NATO agresije.

Svako UBISTVO je PORAZ celokupnog LJUDSKOG RODA! Potresne reči patrijarha Porfirija na komemoraciji žrtvama NATO bombardovanja!

Foto: Tanjug/J. ILIĆ

- Vrhunac stvaranja, vrhunac Božije ljubavi je čovek, ljudsko biće. Čovek već u svojoj drugoj generaciji vrši greh bratoubistva. Od tada, pa do danas, neprekidno se ova scena ponovila i neprekidno se ponavlja.

- Bratoubica ljubavi poništava i ukida drugog čoveka, ukida bližnjeg, ali on ne zna da time poništava i svoj lik, poništava sebe jer atakuje na sopstvenu prirodu.

PREKO 3.500 ŽRTAVA AGRESIJE

Prema podacima Ministarstva odbrane Srbije, tokom vazdušne agresije NATO-a ubijeno je 2.500 civila, među njima 89 dece i 1.031 pripadnik Vojske i policije.

Prema istom izvoru, ranjeno je oko 6.000 civila, od toga 2.700 dece, kao i 5.173 vojnika i policajca, a 25 osoba se i danas vodi kao nestalo.

Gotovo da nema grada u Srbiji koji se tokom 11 sedmica agresije nije našao na meti.

NATO je izvršio 2.300 udara i bacio 22.000 tona projektila, među kojima 37.000 zabranjenih kasetnih bombi i onih punjenih obogaćenim uranijumom.

- Stoga je svako ubistvo bratoubistvo, jer svi su ljudi stvoreni kao deca Božija i međusobno kao braća. Svako pojedinačno ubistvo na bilo kojoj tački sveta jeste tragedija, sramota i poraz čitavog ljudskog roda.

- Danas smo se okupili u Kraljevu da uznesemo molitvu i održimo dostojanstven pomen žrtvama, ali i da vidamo i isceljujemo rane nanete organizovanim antičoveštvom - podsetio je patrijarh Porfirije.

Porfirije je rekao da je 19 država učestvovalo u razaranju naše zemlje i podsetio na lažne vesti i klevete koje su zapadni mediji širili o srpskom narodu i o srpskoj crkvi.

- Jedini kriterijum bio je i jeste moć i sila. Bili smo suočeni sa zlom pred kojim um staje, pred kojim ostajemo nemi i bez reči. Naše ćutanje i tišina su drugačiji od onog Adornovog koji je rekao da ne treba pisati poeziju posle Aušvica - rekao je patrijarh.

On se pomolio i za mir u Ukrajini, na Bliskom istoku, u Africi i svuda drugde.

- Molimo se i za one koji nas kleveću. Mi njih progoniti i klevetati nećemo, ali istinu ćemo govoriti - poručio je patrijarh.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading