Zaštitnik građana predao GODIŠNJI IZVEŠTAJ o radu u Narodnoj skupštini Republike Srbije

Autor:

Vesti

15.03.2022

17:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaštitnik građana predao je danas Narodnoj skupštini Republike Srbije redovan godišnji izveštaj o svom radu i stanju ljudskih prava u Republici Srbiji u 2021. godini, na šta je obavezan po Zakonu o Zaštitniku građana.

Zaštitnik građana predao GODIŠNJI IZVEŠTAJ o radu u Narodnoj skupštini Republike Srbije

Foto: Tanjug/T. VALIČ

Zaštitnik građana Zoran Pašalić

U redovnom godišnjem izveštaju Zaštitnika građana navedeni su izazovi sa kojima se ova nezavisna državna institucija susretala tokom 2021. godine u zaštiti ljudskih prava u nesvakidašnjim uslovima uzrokovanim pandemijom zarazne bolesti Kovid-19, ali i uspesi koje je Zaštitnik građana ostvario u okviru svojih nadležnosti.

Zaštitnik građana je u redovnom godišnjem za 2021. godinu, između ostalog, predstavio podatke o aktivnostima u prethodnoj godini, uočene nedostatke u radu organa uprave, preporuke za poboljšanje prakse i normativnog uređenja pojedinačnih oblasti, predloge za unapređenje položaja građana u odnosu na organe uprave, kao i podatke o sprovođenju preporuka i predloga iz prethodnih izveštaja.

Zaštitnik građana prema Zakonu o Zaštitniku građana podnosi Narodnoj skupštini redovan Godišnji izveštaj najkasnije do 15. marta naredne godine za prethodnu godinu i objavljuje ga u "Službenom glasniku Republike Srbije" i na svojoj internet prezentaciji.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading