MALIŠANIMA IZ GRGUREVACA Deda Mraz doneo poklone iz Abu Dabija

Autor: Narcisa Božić

Vesti

30.12.2017

10:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fruškogorsko selo Grgurevce juče su posetili Deda Mraz i Snežna Vila donevši im novogodišnje paketiće i pozdrave iz dalekih Ujedinjenih Emirata, gde već nekoliko godina živi i radi njihova meštanka Nikolina Lođinović(21).

Foto: ST/N. BOŽIĆ
Fruškogorsko selo Grgurevce juče su posetili Deda Mraz i Snežna Vila

Nesvakidašnju feštu u centru sela organizovala je Mesna zajednica Grgurevci u saradnji sa Udruženjem žena "Višnja", seoski trg okitili su volonteri iz omladinskih redova, a celu manifestaciju, dolazak Deda Mraza sa pratnjom i novogodišnje paketiće za 70 mališana do deset godina starosti izfinansirala je mlada Nikolina Lođinović!

RepublikaFoto: ST/N. BOŽIĆ
Nesvakidasnje slavlje u centru Grgurevaca

- Nikolina se druži sa mojom ćerkom Marijanom i kada je prošle godine prisustvovala našim "Novogodišnjom čarolijama" oduševila se. Pošto sa ćerkom redovno komunicira putem skajpa, kada je čula da i ove godine pripremamo slavlje za decu odmah je poručila da ne brinemo i ne tražimo donatore-ona će sama snositi sve troškove kao znak zahvalnosti svom rodnom selu, priča nam Vukosava Tešanović, zamenica predsednika Saveta MZ Grgurevci.

Nikolina je insistirala, kaže njen otac Goran, da do samog početka manifestacije ostane tajna ko je donator slavlja. Deci i njihovim roditeljima tek je juče to saopštio lično, ko drugi nego Deda Mraz.

- Moram da vam kažem da su ovi paketići stigli čak iz dalekih Emirata, iz grada Abu Dabija, a poslala ih je vaša meštanka, jedna velika devojčica Nikolina Lođinović! - rekao je Deda  a sve je propraćeno velikim aplauzom i skandiranjem.

RepublikaFoto: ST/N. BOŽIĆ
Nikolina Lođinović

Od Gorana Lođinovića saznajemo da u rodno selo Nikolina neće doći do leta, jer joj to poslovne obaveze ne dozvoljavaju, a ceo jučerašnji događaj pratila je putem skajpa. Posebno ju je, kako smo kasnije od nje čuli, ganulo najiskrenije pismo Deda Mrazu, za koje je desetogodišnja Grgurevčanka Slavka Šimunović nagrađena velikim paketom sa igračkama.

Učenica četvrtog razreda ’’Pinkijeve’’ škole u Grgurevcima od Deda Mraza je poželela da joj ispuni njenu najveću želju, da se mama i tata pomire i nastave zajednički život.

- Naša Nikolina ponos je svih meštana i pravi primer kako se rad, trud i požrtvovanje ipak na kraju isplate - zahvalila se na nesvakidašnjem gestu Snežana Bagić, majka dvoje mališana koji su primili poklone.

Zaista, životni put mlade Sremice Nikoline Lođinović "preko trnja do zvezda" u potpunosti je jedinstven i nalik holivudskom filmu sa srećnim krajem.

Sve je počelo preseljenjem iz rodnih Grgurevaca nakon završene osnovne škole u Beograd, gde je upisala željenu Vazduhoplovnu akademiju. U prestonicu je doputovala sa jednim koferom, u trenerci i patikama i započela trnovit put u Domu učenika srednjih škola u centru Beograda, vrlo teško, bez roditelja i mlađeg brata, ali je vredno učila jezike, slikala, pisala prozu i poeziju i bila aktivna u sekcijama glume.

RepublikaFoto: ST/N. BOŽIĆ

- Kako potičem iz porodice skromnih primanja trebao mi je svaki dinar, a nisam htela opterećivati roditelje, te sam sa 17 godina našla prvi posao u jednom beogradskom noćnom klubu. Tamo sam po celu noć prala čaše da bih ujutro išla na predavanja, često promrzla sa otečenim zglobovima. Slede poslovi u piceriji, da bih počela da radim u poznatom restoranu u Skadarliji, najpre na pranju sudova, a posle kao hostesa - priča nam Nikolina.

Taj restoran, stecište moćnih i imućnih bio je taličan za nju, a kao prst sudbine navodi trenutak kada je upoznala ambasadora Emirata, koji joj je zadivljen njenom ljubaznošću, visprenošću i tečnim znanjem engleskog preporučio da se oproba u njegovoj zemlji, koja vapi za, kako joj je rekao, mladim i ambicioznim ljudima željnim uspeha.

- Bilo je to u momentu kada sam se spremala za prijemni na Saobraćajnom fakultetu, ali nije mi dugo trebalo da prelomim i odem u Emirate. Razmišljala sam da fakultet uvek mogu završiti, a ovakva prilika se ne ispušta. Nakon kraće obuke postala sam menadžerka prestižnog hotela u Abu Dabiju, sa odličnom platom i svim privilegijama o kojima sam u Srbiji mogla samo sanjati. Taj posao nedavno sam zamenila, te sad obavljam menadžerske poslove za jednu bolnicu u Abu Dabiju - priča Nikolina.

- Imam sve što mi je potrebno, a to je neuporedivo više u odnosu na moju generaciju u Srbiji, svesna sam toga. Ali, na svu sreću nisam materijalista, znam kako je nemati, pa volim da poklanjam i pomažem onima kojima je pomoć potrebna, a posebno deci i osobama sa invaliditetom. Učim i dalje da napredujem u menadžmentu, a svoj san iz detinjstva nisam zaboravila-štedim da upišem vazduhoplovstvo na Univerzitetu u Dubaiju - kaže Nikolina, unapred se radujući odmoru u Srbiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading