GLAS RAZUMA IZ EVROPE! Nemački političar se usprotivio EU: Izdelovali smo secesiju Kosova od Srbije, nema mesta kritici Rusiji

Autor: Republika

Vesti

25.02.2022

09:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemački političar i zastupnik AfD-a u Bundestagu Petr Bistron kazao je u izjavi za medije povodom aktuelne situacije u Ukrajini da se neko za ne pridržavanje pravila može kritikovati samo ako se pravila poštuju.

GLAS RAZUMA IZ EVROPE! Nemački političar se usprotivio EU: Izdelovali smo secesiju Kosova od Srbije, nema mesta kritici Rusiji

Foto: Wikipedia/Steffen Prößdorf

S obzirom na to da su gotovo sve članice EU nedvosmisleno na strani Ukrajine na čijoj teritoriji se trenutno vodi sukob između Rusije i te države, a kao glavni povod za sukob je odnedavno priznanje Rusije nezavisnih država DNR i LNR kao i odgovor na širenje NATO trupa ka istoku.

Ranije, predsednik Rusije Vladimir Putin kritikovao je agresivnu politiku koju vodi Zapad optuživši ih da su oni agresori, a ne Rusija kako se govorilo jer su i pored brojnih upozorenja nastavili da svoje vojne položaje sve više približavaju ruskoj granici.

Da su dvostruki aršini u pitanju, govori i podatak da je EU zajedno sa SAD i NATO trupama mimo odobrenja UN napala 1999. godine tada SR Jugoslaviju, epilog je bio katastrofalan. Beograd je pretrpeo težak vazdušni udar, a tzv. Kosovo je 2008. godine proglasilo nezavisnost.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Upravo zbog toga je Bistron kritikovao politiku EU koju sprovodi trenutno u Ukrajini i kazao da u Bundenstagu svi misle da to što radi Rusija je kršenje međunarodnog prava, ali da ako neko upućuje kritike može da kritikuje samo ako se ta pravila poštuju što nije bio slučaj sa Kosovom i Metohijom.

- Postoji koncenzus svih stranaka u Bundestagu da je to što radi Rusija kršenje međunarodnog prava. Međutim mi se razlikujemo u proceni i glasnosti kritike, mi iz AfD-a smo mišljenja da se neko za nepridržavanje pravila može kritikovati samo ako se pravila poštuju. Mi smo deo zapada, onog zapada koji je aplauzom pozdravio ili učestvovao odnosno koji je izdejstvovao secesiju Kosova od Srbije. Zato ne nedostaje moralna osnova da za isto kršenje kritikujemo Rusiju.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading