IGRAČI SPARTE OTROVANI? Česi povukli RADIKALAN potez!

Autor:

Sport

25.02.2022

09:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Partizana eliminisali su Spartu iz Praga u dvomeču u ovkiru nok-aut faze Lige konferencija.

IGRAČI SPARTE OTROVANI? Česi povukli RADIKALAN potez!

Foto: Starsport

Partizan je tako ponovo bio bolji od češkog velikana, baš kao i daleke 1966. godine u četvrtfinalu Kupa šampiona.

Crno-beli su tada u Pragu izgubili sa 4:1, ali su fantastičnom igrom pred punim stadionom u Humskoj u revanšu slavili sa ogromnih 5:0 i prošli u polufinale, gde su kasnije eliminisali moćni Mančester junajted.

Uoči duela u četvrtak češki navijači su za naš portal otkrili jednu zanimljivost sa tog čuvenog revanš meča u Beogradu iz 1966. godine.

Naime, prema navodima Čeha, fudbaleri Sparte su bili otrovani hranom u glavnom gradu Srbije. Naravno, konkretnih dokaza za ovu tvrdnju nemaju, ali je zanimljivo ono što je usledilo. 

Posle tog meča sa Partizanom Sparta je odlučila da ubuduće sa sobom svaki put vodi ličnog kuvara na evropska gostovanja, koji će brinuti o hrani koju jedu fubdaleri praškog velikana.

Ta tradicija se nije promenila ni do dan danas.

Naravno, ovo je verovatno bio samo izgovor Sparte za debakl u Beogradu te 1966. godine, a sigurni smo da posle novog neuspeha protiv Partizana neće imati slične izgovore.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading