NACIJA NA NOGAMA: Partizan USREĆIO i Zvezdu, Srbija nadomak ISTORIJE!

Autor:

Sport

25.02.2022

07:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski fudbal nalazi se nadomak istorijskog uspeha.

NACIJA NA NOGAMA: Partizan USREĆIO i Zvezdu, Srbija nadomak ISTORIJE!

Foto: Starsport

Partizan je i u revanšu savladao Spartu iz Praga, ovog puta sa 2:1, i tako je koeficijentu Srbije na UEFA listi doneo još 0.5 bodova, pa naša zemlja sad ima ukupno 32.875 poena.

Ovaj trijumf crno-belih doneo nam je novi beg od Ukrajine, i sada od nje imamo 1.075 bodova na 11. mestu, koje donosi direktno mesto u Ligi šampiona.

Ono što ide na ruku Srbiji jeste što Ukrajinci više nemaju predstavnika u Evropi, dok su 13. Belgijanci ostali samo na Gentu, koji čeka rivala u osmini finala Lige konferencija.

Od Belgijanaca smo na 2.275 bodova i samo čudo može da se desi pa da Srbija ostane bez direktnog mesta u eliti od 2023. godine.

Najveći gubitnici u četvrtak bili su Danci i Hrvati. Skandinavci su ostali bez Midtjilenda i Randersa u Ligi konferencija, dok komšije više nemaju nijednog predstavnika u Evropi posle eliminacije hrabrog Dinama od Sevilje.

Vodiće se velika bitka za 15. mesto, koje znači mesto u Ligi Evrope, a na njemu Grčka skokom od tri pozicije zahvaljujući PAOK-u i jedinom preostalom učesniku (Olimpijakos ispao). Ali sa istim brojem bodova kao Česi, a koji imaju još prašku Slaviju, takođe u Ligi konferencija kao PAOK.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading