MUJIĆEVA SKLONJENA DA NE SVEDOČI: Funkcioner iz Srebrenice otkrio plan Bošnjaka

Autor: Dejan KATALINA

Vesti

03.02.2022

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fadila Mujić svedočila je pred TV kamerama kako su za Božić 1993. muslimanske snage od oko 5.000 vojnika, pod vođstvom Nasera Orića, upale u srpsko selo Kravica kod Bratunca, ubile desetine meštana, zapalile blizu 700 kuća, dok su njihove žene otimale hranu i druge dragocenosti iz kuća pobijenih.

MUJIĆEVA SKLONJENA DA NE SVEDOČI: Funkcioner iz Srebrenice otkrio plan Bošnjaka

Foto: Printscereen/profimedia/ilustracija

Nakon objavljivanja ovog svedočenja u našem listu, tužilac posebnog odeljenja za ratne zločine BiH izdao je nalog za prikupljanje dokaza u vezi sa svedočenjem Fadile Mujić o masakru u Kravici.

Međutim, Srbi u BiH sumnjaju da će pravda biti zadovoljena čak i nakon ovako konkretnih dokaza i najave suda da će reagovati.

- Bojim se da Fadila Mujić ne nestane, kao što su nestali svi svedoci koji je trebalo da svedoče o zločinima Bošnjaka nad Srbima u opštini Srebrenica. Ja sam ubeđen da će ona biti sklonjena ili će se dati informacija da nije živa, a drugi svedoci će biti plaćeni od tužilaštva da ćute. Oni je pošalju u neku zemlju i promene joj identitet, pa posle se više nikad nigde ne pojavi, a posebno ne na sudu - kazao je za Srpski telegraf Radomir Pavlović, funkcioner opštine Srebrenica i predsednik opštinskog odbora SNSD.

Srpska tragedija u oba rata

Pavlović kaže da je Kravica mesto srpske golgote u oba rata.

- Kravica nije stradala samo u ovom ratu, nego i u Drugom svetskom. Tada je stradala sva moja familija, pobijeno je celo selo. Sve žene i sva deca. Moje selo je ostalo pusto, bez ikakvih potomaka. Muškarci koji su pretekli morali su da traže žene u drugim selima i da ponovo zasnivaju porodice i stvaraju potomstvo, dok su istovremeno plakali nad izmasakriranim telima svojih voljenih - dece, žena, majki... Nakon tog rata procenat srpskih žrtava u odnosu na ukupno stanovništvo Bratunca iznosio je 70 odsto! U oba rata su isti izvršioci. Tada očevi, a sada njihova deca iz iste familije, sa istim nalagodavcima. Sve to govori samo jedno - na ovim prostorima nema pravde za Srbe.

On kaže da sud konačno ima priliku da pokaže nepristrasnost, ali sumnja da ćemo to videti i navodi primere slične ovom koji su ostali bez sudskog epiloga.

Republika

Foto: Profimedia

Groblje u Bratuncu

- Sumnjam da će se nešto desiti po tom pitanju zato što je sud u Sarajevu jednostran, u njemu sude Bošnjaci uz pomoć stranaca. Presude u korist Srba sa područja Kravice i Srebrenice su minimalne. To je naručeno tužilaštvo koje progoni samo Srbe za zločine u Srebrenici, a s druge strane, za zločine počinjene nad srpskim narodom nema nikakve kazne. Sud će i na primeru Fadile Mujić i njenog svedočenja dokazati svima da li je pristrasan ili nije. I nisu to samo činjenice iz njenog intervjua nego i iz knjiga Ibrana Mustafića, pukovnika Huse Salihovića i Fahrudina Alića, koje govore kakve su muslimani zločine izvršili nad srpskim narodom. Autori tih knjiga bili su direktni učesnici rata, poslanici Alijine skupštine i visoki oficiri njihove vojske i jasno svedoče o zločinima Bošnjaka nad srpskim narodom. U Kravici i Skeli je počinjen smišljen i organizovan zločin nad Srbima. Tu je vršeno etničko čišćenje Srba tokom 1993. Sva sela su popaljena, a Srbi su ili ubijeni na pragovima svojih kuća ili teško ranjeni. O tome ne svedoče samo naši izvori nego i njihovi. Upravo u knjigama koje sam pomenuo se opisuju ta zlodela. A niko ih nije procesuirao - objašnjava Pavlović.

On objašnjava da je lako utvrditi koliko je Srba pobijeno na tom području upoređivanjem popisa stanovništa, ali da sud svakako izbegava da se time bave.

- Dokazi su jasni, treba samo uporediti popis stanovništva iz 1991. i nakon rata, pa se može lako utvrditi koliko je Srba pobijeno u opštini Srebrenica. Ali, kao što rekoh, taj sud je pristrasan i sudi samo Srbima, dok Bošnjake ne uzima u proceduru uprkos brojnim dokazima njihovih zločina.

Bonus video:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Aco

03.02.2022 20:29

muslimanske snage od oko 5.000 vojnika, pod vođstvom Nasera Orića, upale u srpsko selo Kravica kod Bratunca, ubile desetine meštana, zapalile blizu 700 kuća, dok su njihove žene otimale hranu i druge dragocenosti iz kuća pobijenih.Vidite sta su nam radili i zbog cega je General Mladic zauzeo Srebrenicu.

Odgovori 21 0
Dada

07.02.2022 14:23

Zrtva je zrtva bilo to da su muslimani ,srbi ,hrvati ,ostali... Ja sam djete Srebrenice ,rodjena u doba agresije ,izgubila oca,i sve druge blize (muskog roda) od oca ni sliku nema da bib znala kako izglda nego imam i stvaram sliku o njemu ,njegovom liku iz prica koje cujem ,najvise od mame ! Da se vratim na temu moramo priznati da se u Srebrenici desio genocit ,moramo priznati svaku zrtvu rata( Bosnjaka,Srbina,Hrvata,ostali...) ,moramo pokusati biti iskreni i prihvatiti ono sto je vise nego ocigledno...brojku zrtava muslimana u Potocarima,ali isto tako moramo priznati i zrtve srbske populacije ,nemam nista protiv !! Sve dok budemo okretali gkavu ,gledali istinu u oci a cutali zrtva ce uvijek biti i danas nakon toliko godina prokletog rada.Jos puno suza majki,djece ce biti..Prihvatimo istinu i dokaze ..pokusajmo zivjeti jedini sa drugima ,ppkusajmo oprostiti jer Bog je taj koji sudi i meni,i ti i svima..Ja danas odrasla osoba majka dva sina ,pokusavam i ucim djecu svoju da ne zive u lazi ,ucim ih da gledaju samo ljude po dobrom i losem ,ucim ih da nacionalizam ne postoji ,da be mrze ,da volis ,da djeld ljubav sa svima!!! Nadam se da ce pravda biti zadovoljena i sa jedene i sa druge strane ! Da majka Bosnjakinja,majka Srpkinja ,majka Hrvatica na miru sahrani ,ukopa ,pronadje svoje najmilije ,da djete svako sazna i zna gdje mu leze kosti oceva,djedova,ujaka,amidja,brace ! Pozdrav ! #daRatavisenebude #pravda #istina