OBRT! Bivša američka ambasadorka u UN želi sastanak sa svim članovima Predsedništva BiH, STIGAO POZIV

Autor:

Svet

13.01.2022

12:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samanta Pauer, bivša ambasadorka SAD u Ujedinjenim nacijama, a sada administratorka američke Agencije za međunarodni razvoj (USAID) boraviće u poseti Bosni i Hercegovini od 19. do 22. januara.

OBRT! Bivša američka ambasadorka u UN želi sastanak sa svim članovima Predsedništva BiH, STIGAO POZIV

Foto: Tanjug/AP

Milorad Dodik na meti Sjedinjenih Država

Pauer je iskazala želju za zajednički sastanak sa svom trojicom članova Predsedništva BiH, Željkom Komšićem, Šefikom Džarovićem i Miloradom Dodikom, piše Srpskainfo.

To je navedeno i u diplomatskoj noti Ambasade SAD u Sarajevu.

Sastanak je planiran za petak, 21. januara u deset časova, a u pratnju Pauer biće i američki ambasador u BiH, Erik Nelson.

Zanimljivo je da je ovaj dopis stigao 10. januara, dakle pet dana nakon što su SAD uvele dodatne sankcije srpskom članu Predsedništva BiH, Miloradu Dodiku, i još nekim osobama u BiH.

Na taj način, bar za sada, padaju u vodu spekulacije koje su danas objavili pojedini mediji u Sarajevu da se Samanta Pauer neće sastati sa Dodikom, tvrdeći da je to znak da je već počela njegova međunarodna izolacija.

Nije poznato da li će se on odazvati sastanku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading