MILORAD DODIK: Sankcije su zajednička odluka SAD i muslimana u BiH

Autor:

Svet

05.01.2022

19:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je večeras da sankcije SAD njemu i banjalučkoj Alternativnoj tv. nisu ništa neočekivano i da to što su ih najavili, kako kaže, muslimani u BiH govori da su oni zajedno u ovome.

MILORAD DODIK: Sankcije su zajednička odluka SAD i muslimana u BiH

Foto: Tanjug/AP

Milorad Dodik na meti Sjedinjenih Država

- Apsolutno se ovim ništa ne postiže. Mi smo tražili razgovor i dogovor sa Bošnjacima, oni su taj dogovor odbili, što znači da je reč samo o nametanju rešenja, čisto jedna egzekucija jedne velesile, koja pokušava da ostvari svoje interese - rekao je Dodik.

Istakao je da što se njega lično tiče, ništa se neće promeniti jer, kako kaže, ne namerava da putuje u SAD, tamo nema imovinu, a ni bankovni račun.

- Mislim da ništa ne postižu, osim zastrašivanja i potvrđuju nam da mi treba da nastavimo svojim putem. Spreman sam da se žrtvujem za Republiku Srpsku - poručio je Dodik.

Na pitanje da su mu sankcije SAD uvedene zbog navodne korupcije i rušenja ustavnog poretka BiH, Dodik kaže da je to način da kvalifikuju ljude, ali da se protiv njega ne vodi nijedan postupak.

To je, ističe, pitanje arogancije, više nemoći nego moći jedne, kako kaže, "oronule sile".

- Nisam ja ceo srpski narod ni Republika Srpska, ja samo štitim ustavni poredak, Amerikancima je to malo oni žele da mi to činimo na štetu Republike Srpske, a da nam oni na tome aplaudiraju - rekao je Dodik i dodao:

- Drago mi je što nam ne aplaudiraju, mi ćemo nastaviti istim putem i još više verujem da treba da nastavimo da štitimo Republiku Srpsku... I apsolutno je to samo bildovanje mišića... - naveo je Dodik, koji je i lider vladajuće SNSD.

Sigurno je da nije ugodno biti na toj listi, kaže Dodik i ukazuje da stavljanje Alternativne tv na istu listu govori da su Amerikanci spremni da pogaze sve svoje priče o pravima, slobodi govora i svega što nije u njihovom interesu.

Dodik je, u direktnom uključenju u Dnevnik Pinka, primetio da je odluka o sankcijama došla uoči Božića, što takođe, kaže, nije novo, a događa se i u danima kada je ratni zločinac Naser Orić pobio stotinu Srba tokom proteklog rata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading