NOVI SIMPTOM OMIKRONA! Povezan je sa bolom u jednom delu tela i čudnim znakom koji do sada nije bio na listi

Autor:

Vesti

21.01.2022

20:00

Opšte pravilo je da ako se u ovom trenutku osećate bolesno, pomislite prvo na Kovid, a nije ni čudo jer je simptoma sve više i više. Sada se pojavio novi za soj Omikron.

NOVI SIMPTOM OMIKRONA! Povezan je sa bolom u jednom delu tela i čudnim znakom koji do sada nije bio na listi

ST/N. MANDIĆ

Novi simptom koji utiče na vašu glavu i može značiti da imate Omikron. Ono što je jako čudno je činjenica da se ranije nije pojavljivao na listi simptoma.

Sa toliko potencijalnih simptoma koji nas bukvalno bombarduju, teško je odrediti kada treba da se uradimo test. Novi simptom pojavio se na listi prvih 20 koje su Britanci najviše prijavili. Ljudi beleže kako se osećaju pre i posle pozitivnog testiranja u aplikaciji "ZOE Covid Simptom Study". I dalje najčešći simptomi su curenje iz nosa, glavobolja, umor, izmenjen miris i preskakanje obroka.

Međutim, sada je dodat i bol u uhu kao redovan simptom za ljude koji su pozitivni na ovaj soj Korone. Dokazi o rastućem bolu u ušima je znak Omikrona - koji izaziva blažu bolest kod ljudi, posebno kod vakcinisanih. Takođe se javlja osećaj da ste zagušenja, pa se mnogi žače da slabije čuju na jedno uvo, prenosi NajŽena.

Ako imate samo bol u grlu, to možda i nije razlog za testiranje, ali ako ga prati bol u uhu i osećaj da slabije čujete, obavezno kontaktirajte lekara.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading