PONOVO SKANDAL U SLAGALICI: Voditeljka nastavlja da kasapi srpski jezik, pogledajte koju reč je sad pogrešno akcentovala (VIDEO)

Autor:

Vesti

17.01.2022

10:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što se “stišala bura” oko nedavno emitovane emisije “Slagalica” u kojem je voditeljka Kristina Radenković pogrešno akcentovala reč “kontinent”, pritom ispravljajući kandidata i tvrdeći da je baš njen akcenat ispravan, ponovo su se usijale mreže od novonastale situacije.

PONOVO SKANDAL U SLAGALICI: Voditeljka nastavlja da kasapi srpski jezik, pogledajte koju reč je sad pogrešno akcentovala (VIDEO)

Foto: youtube.com/printscreen

Ovog puta, reč je o akcentovanju reči “laboratorija” koji je voditeljka izgovorila s akcentom na trećem slogu.

 

 

Srpski jezički atelje se akcentovanjem ove reči bavi kao jednom od čestih nedoumica koji navodi da je nepravilan akcenat laboratȏrija, i da se priznaje ili laboràtōrija (kao terìtōrija) ili laboratòrija (kao prostòrija), navodi Objektiv.

 

 

Međutim, gledaocima se ovakva verzija akcentovanja nije dopala, posebno nakon “kontinenta”, pa su se komentari na mrežama samo nižu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Ana

17.01.2022 10:52

Važno je da se premaže i afrktira!P n me b aš Sve da se sakrije iza spoljaš nosti!To je velikodušnost prirode!Ostalo je na samoj osobi,!!!

Odgovori 5 11
gege

17.01.2022 13:22

ova sto posto strani placenik

Odgovori 10 7
Darko

18.01.2022 06:53

Mozda da ima sise ne bi bila tako iskompleksirana...

Odgovori 14 11