DA LI ĆE POČETAK DRUGOG POLUGODIŠTA BITI ODLOŽEN? U sredu će biti doneta odluka o modelu nastave

Autor:

Vesti

17.01.2022

09:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Za učenike osnovnih i srednjih škola u centralnoj Srbiji drugo polugodište počinje 24. januara. U Vojvodini u školske klupe danas su se vratili osnovci, a prošlog ponedeljka sa nastavom su započeli srednjoškolci.

DA LI ĆE POČETAK DRUGOG POLUGODIŠTA BITI ODLOŽEN? U sredu će biti doneta odluka o modelu nastave

ST/V. LUKIĆ

Đaci u školskoj učionici, ilustracija

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić kaže za RTS da će učenici osnovnih škola u Vojvodini neposredno pohađati nastavu na početku drugog polugodišta, dok srednjoškolci primenjuju kombinovani model - jedan dan nastava u školi, drugi onlajn.

Ružić dodaje da će se na sledećem sastanku Tima za škole odlučivati o modelu nastave za centralnu Srbiju, gde drugo polugodište počinje 24. januara.

- U sredu će se znati tačan model nastave za drugo polugodište. Epidemijska situacija se proverava i o modelu nastave odlučuje na nedeljnom nivou - podseća Ružić.

Prema njegovim rečima, nema razloga za odlaganje početka drugog polugodišta u centralnoj Srbiji budući da je do 11. januara udeo dece školskog uzrasta u ukupnom broju zaraženih bio tri odsto.

ST/P. DIVAC

Branko Ružić

- Od početka pandemije uspeli smo da prilagodimo nastavu do nivoa održivosti. Ukoliko bi došlo do spajanja gripa i koronavirusa i sličnih kompilakcija, model nastave bi se tome prilagođavao, ali sigurno neće biti odlaganja - objašnjava Ružić.

Navodi da je na sastanku Tima za škole istaknuto da se podigne pažnja na ličnu higijenu, provetravanje prostoija, obaveze nošenja maske tokom boravka u školi, dodajući da su decadosad pokazala visok stepen discipline i odgovornosti.

Što se tiče onlajn nastave, Ružić naglašava da su primere dobre prakse pokazali sami nastavnici.

- Sve ono što je korišćeno prošle školske godine, koristi se i sada - kaže Ružić.

Što se tiče fakulteta gde je u toku ispitni rok, prate se preporuke resornog ministarstva.

- Obaveza svakog studenta je da polaže ispite na svom matičnom fkalutetu, a na snazi je, inače, kombinovani vid nastave - dodaje Ružić.

Komentari (0)

Loading