KAKO DA OKITITE JELKU IZ SNOVA ZA MALE PARE? Potrebne su vam samo TRI STVARI (FOTO/VIDEO)

Autor: Republika

Vesti

30.12.2021

12:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novogodišnji ukrasi i dekoracija za praznike ove godine skuplji su nego ranije, ali je ipak moguće kupiti i okititi jelku za manje od 5.000 dinara.

KAKO DA OKITITE JELKU IZ SNOVA ZA MALE PARE? Potrebne su vam samo TRI STVARI (FOTO/VIDEO)

Foto: pexels.com

Iako su kineske radnje, buvljaci i ulični prodavci važili za najekonomičnju varijantu kada je reč o kupovini ukrasa, proverili smo cene ove godine u Beogradu i one su i te kako skočile u odnosu na prošlu sezonu.

Za veštačku jelku, a u zavisnosti od veličine, ove godine potrebno je da izdvojite i do 23.000 dinara, dok za prirodnu te cene kreću se od 2.000 do 5.000 dinara.

Republika

Foto: Republika.rs

Ukrasi ove godine skuplji nego ranije

Najjeftinije kugle koje smo pronašli u pakovanju od 10 komada srednje veličine koštaju 250 dinara, a isto toliko potrebno je izdvojiti za lampice.

Ukoliko želite da vašu jelku ulepšate i sa mašnama onda budite spremni da za komad srednje veličine ukrasne mašne izdvojite oko 200 dinara, a toliko se kreću cene i za ukrasne trake.

Kada sve saberemo, za jelku srednje veličine i prosečnog izgleda potrebno je uložiti oko 5000 dinara, što pored ostale dekoracije za dom i poklona za praznike nije uopšte malo.

Ukrasi od mrežice

Ipak, uz malo mašte i kreativnosti moguće je okititi jelku i za manje od 5.000 dinara.

Ukoliko već imate veštačko drvo od ranije, potrebno je samo malo da joj dodate "života" i nakita koje ćete sami napraviti, pa će vas ovo ukrašavanje koštati jedva 2.000 dinara.

Sve što je potrebno su veštački sneg u spreju, lampice i rolna mrežice u boji koju želite.

Cena mržice od 10 metara koju možete nabaviti u skoro svakoj cvećari kreće se od 300-400 dinara, a za ulepšavanje jelke srednje veličine potrebne su vam dve rolne,  tri spreja veštačkog snega (cena oko 150 dinara po komadu) i dva pakovanja lampica ( cena od 250 dinara)

Veštačkim snegom naprskajte grane i sačekajte nekoliko sati da se osuši.

Na jelku stavite lampice, a onda počnite sa ukrašavanjem  - od mrežica možete napraviti mašne ili trake kojima ćete dekorisati jelku.

Pogledajte na slikama kako izgleda ovako okićena novogodišnja jelka:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading