SRBI, SREĆNA VAM NOVA GODINA! Deda Đorđe, čuvar groblja čestitao praznike i otkrio koje PROBLEME ima

Autor: Republika

Vesti

26.12.2021

12:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deka Đorđe Mihailović (93) čuvar srpskog vojničkog groblja na Zejtinliku u Solunu kaže da od kada je zahladnelo ne ide na grbolje, koje čuva već 78 godina, a i da je njegov pomoćnik Predrag Nedeljković, koga je šef diplomatije Nikola Selaković optužio da je samovoljan, bahat i da nipodaštava dedu Đorđa, na odmoru, a ne na Zejtinliku.

SRBI, SREĆNA VAM NOVA GODINA! Deda Đorđe, čuvar groblja čestitao praznike i otkrio koje PROBLEME ima

Foto: Printskrin

- Loše je vreme, zima, kući sam. Imam mnogo problema, ali zdravstvenih. I s plućima i s nogama. Moram sada da odmorim, pa ćemo da vidimo dalje. Velike su moje godine, ne može operacije za noge, a i pluća su mi loše, već šest godina, nemam dovoljno kiseonika. I moram mnogo da se čuvam i od korone, ona ide prvo na pluća - kaže za Kurir deda Đorđe.

A na pitanje gde je zamenik mu Predrag Nedeljković i kakav odnos imaju, deda Đorđe kaže:

- I Predrag je na odmoru, bio je i on malo bolestan, nisam ga video, drugi čovek sada čuva naše srpsko vojničko groblje i prima Srbe i ostale posetioce. Znate, Predrag radi fizičke poslove, čisti groblje, a ja polako, polako dođem kad me ljudi zovu, žele da vide deda Đorđa. Pa malo ispričam o groblju, istoriji, objasnim ljudima, vole da me čuju, upoznaju. Nemam ja tu neke posebne poslove, ne radim ništa teško, pomalo budem na groblju.

Čuveni čuvar Zejtinlika zamolio je da se svim Srbima prenese čestitka za Novu godinu:

- Srećna Nova godina, svi Srbi da imaju zdravlja i sreće u 2022. godini. Zdravlje nam je svima najpreče, pa sve ostalo. Ako Bog da, pa kad bude lepo vreme, da se vidimo na Zejtinliku!

Deka Đorđe podseća i da je vrlo star, da je rođen 1. maja 1928. godine.

- Nadam da će Bog dati da se vidimo na Zejtinliku, na kom želim da počivam kada umrem, kao i moj otac i deda, koji su pre mene čuvali srpske kosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
Marta

26.12.2021 14:29

Deka Djordje, živa legendo, želimo Vam srećne Novogodišnje i Božićne praznike. Mnogo zdravja i dug život.

Olja

28.12.2021 11:52

Bila sam u poseti Zejtinilnigu kada je bio Predrag...i tada je deka Djordje bio bolestan. Predrag je bio odličan zamenik. Ne znam zašto minister kaže da je bahat....verovatno zato što nije drug član.....čak i tamo. Predragu ništa ne fali, inače je novinar po struci i sa velikom neznošcu govori o deda Djordju.