SMENJEN POMOĆNIK ČUVARA SRPSKOG GROBLJA "ZEJTINLIK" U SOLUNU! Zlostavljao čuvenog deda Đorđa! DRŽAVA ODMAH REAGOVALA!

Autor:

Vesti

25.12.2021

20:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opijanje, arogantan i grub odnos prema turistima i posetiocima, kao i zanemarivanje radnih obaveza samo su neki od razloga zbog kojih će Predrag Nedeljković, pomoćnik čuvara srpskog groblja u Solunu "Zejtinlik" Đorđa Mihailovića krajem godine biti razrešen dužnosti.

SMENJEN POMOĆNIK ČUVARA SRPSKOG GROBLJA "ZEJTINLIK" U SOLUNU! Zlostavljao čuvenog deda Đorđa! DRŽAVA ODMAH REAGOVALA!

Foto: Printskrin

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković na Instagramu je napisao da je Nedeljković razrešen zbog "samovolje, bahatosti i nedoličnog ponašanja", bez ulaženja u detalje.

Međutim, prema informacijama i dokazima u koje je Blic imao uvid, problemi koje je Nedeljković pravio trajali su godinama, a čak je i čuveni Đorđe Mihailović trpeo psihičko maltretiranje svog pomoćnika. Zbog svega toga, Nedeljković će nakon sedam godina morati da se vrati u Srbiju.

Nedeljković je radio u prepodnevnim satima, dok je deda Đorđe radio popodne i nedeljom.

- Više puta mu je sugerisano da bi morao pristojno da se oblači tokom poseta delegacija, a pritužbe na njegov rad, pre svega na nekulturno ponašanje i grubosti prema posetiocima Zejtinlika, redovno su stizale u Generalni konzulat u Solunu – navodi izvor Blica.

Nedeljković je odmore koristio bez najave i prethodnog dogovora, pa se dešavalo da deda Đorđe mora da radi celu nedelju, uključujući i vikende.

- Često je bio prehlađen, povređen, žalio se na zubobolju, kovid, meningitis ili mu je smetalo sunce te je uzimao slobodne dane tako što bi u kasnim večernjim satima porukom slao obaveštenje – navodi sagovornik i dodaje da su nadležni uglavnom bili upoznasti sa ovim ispadima.

Poslednjih godina, prema rečima istog sagovornika, Nedeljković je psihički maltretirao Đorđa Mihailovića i porodicu time što ga je vređao kako ne poseduje srpski pasoš i kako mu ne doliči da bude čuvar groblja.

- Posetiocima je grubo pričao o deda Đorđu i govorio kako on više ne dolazi na groblje, a često mu je ostavljao popodne nezavršen posao, pa je starac morao da skuplja lišće i čisti toalet - otkriva naš sagovornik.

Nedeljković je odbijao saradnju sa lokalnim vlastima čak se i sukobljavao sa njima, o čemu je Generalni konzulat takođe bio obavešten. Grčki novinari slali su pismo konzulki u kojima su ukazivali da pomoćnik čuvara govori loše o Đorđu Mihailoviću i da je vrlo nepristojan pri tome.

Republika

Foto: Printskrin

Đorđe Mihailović, višedecenijski čuvar groblja Zejtinlik

 

- Nakon obijanja kućice na Zejtinliku kasnio je sa pribavljanjem izveštaja iz policije i nikada nije pribavio ponude za zaštitu iste kako je tražilo Ministarstvo za rad zbog odobravanja sredstava za zamenu. Prilikom poslednjeg obijanja sav lom koji su iza sebe ostavili lopovi nije pospremio i tako ostavio dva meseca da truli pod vlagom - knjige, medalje, slike, poklone iz Srbije - navodi izvor.

Kako dodaje, prilikom nenajavljenih poseta, Nedeljković je često u radno vreme zatican u alkoholisanom stanju, o čemu postoji dokumantacija, kako u Generalnom konzulatu tako i u nadležnim ministarstvima.

Kako otkriva drugi izvo,  prilikom posete ministarke za rad i boračka pitanja Darije Kisić Tepavčević groblju Zejtinlik, Nedeljković je deda Đorđa vukao za ruku kako se ne bi približio gošći, a vređao ga je i pretio mu na grčkom, misleći da niko ne razume.

Predrag Nedeljković je 2014. godine na inicijativu tadašnjeg generalnog konzula Siniše Pavića počeo da radi na SVG Zejtinlik kao pomoćnik Đorđa Mihailovića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Dragan

25.12.2021 21:57

I trebalo vam je 7 godina da ovu gnjidu najurite??

Odgovori 43 2
ZAvram

25.12.2021 23:12

Шта се чекало седам дугих година? Ако је ико заслужио било шта лоше на овоме свету, па и малтретирање овог (не)човека, чика-Ђорђе, душа и добри дух овог светог места, легенда и симбол Зејтинлика, свакако да није ни мрвицу било чега лошег заслужио... Казнити надобудног!

Odgovori 48 5
BOGDAN

26.12.2021 06:55

PO FIZONOMIJU LICI NA KRIMINALCA I NARKOMANA.

Odgovori 28 2
Mile sumadinac

26.12.2021 10:26

Ko ga je poslao tamo kad mu se na licu vidi da je prevarant i neposten zašto je toliko trebalo dugo da na tom svetilistu ovaj prevaran ostane za to treba i da odgovara ne samo da se skloni sa radnog mesta

Odgovori 31 4