OVO JE MOGLO DA JE KOŠTA ŽIVOTA: Ispovest doktorke iz HItne pomoći - vodite računa o svojoj ulici!

Autor:

Vesti

14.12.2021

13:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sneg koji je napadao u prethodnih par dana na teritoriji Srbije, iznenadio je kako putare, tako i građane širom zemlje.

OVO JE MOGLO DA JE KOŠTA ŽIVOTA: Ispovest doktorke iz HItne pomoći - vodite računa o svojoj ulici!

Foto: Telegraf/NebojšaMandić

Hitna pomoć na terenu

Najugroženiji u tavkim situacijama jesu ljudi kojima je hitno potrebno lečenje, a koji zbog neočišćenih puteva dugo čekaju vozila hitne pomoći, čiji prolazak ne zavisi ponekad od nadležnih službi, već od isključivo nas sami

Doktorka u Hitnoj pomoći iz Novog Sada, podelila je na Tviteru neprijatno iskustvo koje su ona i njena ekipa imali na terenu.

Objavu prenosimo u celosti:

Noćas smo išli kod pacijentkinje u jednom prigradskom naselju sa sremske strane NS. U pitanju je ulica na periferiji, svakako nije prioritetna za čišćenje, tako da se desila sledeća situacija. Pošto je zavejana, klizava, strma uzbrdo, sanitetom se nije moglo doći do kuće.

Tehničar i ja smo,sa torbama, išli peške jedno kilometar do pacijenta. To je manji problem, nije bilo stanje životne ugroženosti, pa vreme dolaska nije bilo presudno. Sreća je što pacijentkinja nije morala u bolnicu. Nošenje do saniteta, po takvim uslovima bi bilo nemoguća misija.

 

 

Poenta priče: ljudi, ako vam nije očišćena ulica, organizujte se i očistite sami. Nekoga to može da košta života. Ovde bi bio problem i vatrogascima da dođu do tih kuća ako bi trebalo, napisala je on na kraju objave koja je ubzo postala viralna na društvenoj mreži Tviter.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading