VIŠE OD 1.000 PRIJAVA ZA OŠTEĆENE AUTOMOBILE: Evo koja je procedura za naplatu ako vam je zbog snega drvo palo na vozilo

Autor:

Vesti

14.12.2021

08:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Procedura za naknadu materijalne štete ukoliko vam padne drvo na auto ili objekat je jednostavna. Sve što treba da radite je da fotografišete nastalu štetu i pošaljete sa podacima JKP Zelenilo Beograd.

VIŠE OD 1.000 PRIJAVA ZA OŠTEĆENE AUTOMOBILE: Evo koja je procedura za naplatu ako vam je zbog snega drvo palo na vozilo

Foto: ST/N. MANDIĆ

Snežno nevreme koje je ovih dana pogodilo veći deo Srbije, pa i Beograd, pojedinim stanovnicima prestonice zadalo je veliku glavobolju. Takav je slučaj i sa svima kojima je drveće padalo na automobile.

- Ukupno je od 12. decembra, kad je počeo da pada sneg, stiglo 1.048 prijava za različite padove drveća i grana, a mi smo reagovali do sada na 592 lokacije. Ekipe su i sada danonoćno na terenu - kaže za Kurir televiziju Mirjana Obućinski iz JKP "Zelenilo Beograd".

Obućinski je objasnila u kom slučaju nastalu štetu nadoknađuje JKP "Zelenilo Beograd".

- Ako su stablo ili grana pali sa površine koja je u redovnom održavanju "Zelenila Beograd", štetu na automobilu, fasadi, klima uređaju ili bilo čemu drugom sličnom nadoknađuje "Zelenilo Beograd" - kaže Obućinski.

Najmanje razloga za brigu imaju vozači koji su kasko osigurani. U tom slučaju odštetu dobijaju direktno od osiguravajućih kuća.

Međutim, za sve ostalo je procedura veoma jednostavna.

- Ljudi kojima je nešto oštećeno samo treba da fotografišu pričinjenu materijalnu štetu. Fotografije potom treba da pošalju na adresu info@zelenilo.rs sa tačnom adresom i kontakt telefonom. Kolege će ih kontaktirati i napraviti zapisnik. Dalje ulazi u proceduru i vrlo brzo se šteta nadoknađuje u celom iznosu. Kad su u pitanju površine koje nisu u nadležnosti "Zelenila Beograd" sugrađani će morati da vide ko je korisnik te površine - objašnjava Obućinski.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading