SNEG NAPRAVIO HAOS U SRBIJI: Evo koji delovi zemlje su i dalje okovani - proglašena vanredna situacija u 5 opština

Autor:

Vesti

14.12.2021

09:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vanredna situacija je proglašena u pet opština u Srbiji - Ivanjici, Lučanima, Novoj Varoši, Ljuboviji i Krupnju.

SNEG NAPRAVIO HAOS U SRBIJI: Evo koji delovi zemlje su i dalje okovani - proglašena vanredna situacija u 5 opština

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ/N. MIHAJLOVIĆ

 

Kvar na bloku A1 TENT-a Obrenovac je otklonjen noćas i građani su dobili struju i grejanje, potvrdio je za RTS predsednik te opštine Miroslav Čučković.

Vlažan i težak sneg pokidao je dalekovode i oborio bandere širom zemlje, bez struje je trenutno oko 28.000 korisnika a ekipe na terenu saniraju kvarove.

Osnovne i srednje škole u Krupnju neće raditi tri dana zbog velike količine snega, a prvi radni dan je četvrtak, 16. decembar.

Dobra prohodnost puteva uz zimske uslove

Prestanak snežnih padavina uz konstantne intervencije putara donele su dobru prohodnost puteva, ali je vožnja i dalje u zimskim uslovima, saopštio je AMS S.

Vozačima sada otapanje snega donosi druge opasnosti, odroni su učestali, kolovozi mokri, a mraz u jutarnjim i večernjim satima utiče na pojavu poledice, prenosi Tanjug.

Na tim mestima teško je kontrolisati vozilo i upravljati njime, zaustavni put je dug i nekotrolisan, a saobraćajne nezgode česte i opasne u kojima uvek učestvuje više vozila, naletanjem jedno na drugo. Magla i niska oblačnost dodatno otežavaju vožnju i usporavaju saobraćaj, jer su ovo vremenski uslovi kada se ona zbog snega često i iznenada pojavljuje pored reka, kanala u kotlinama i preko planinskih prevoja.

Republika

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

 

 

Kamioni na Batrovcima čekaju 240, Šidu 180, Horgošu 120 minuta

Prema informacijama Uprave granične policije u 7.40 časova, na graničnom prelazu Šid, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 180 minuta, na Batrovcima 240, a na Horgošu 120 minuta, saopštili su Putevi Srbije.

Na Bubanj Potoku - petlja Orlovača, do 18. decembra od 10 do 16 časova radovi na sanaciji kolovoza - auto-pijaca - raskrsnica Hiljadu ruža - kružni tok Resnik, uz naizmenično propuštanje vozila iz oba pravca.

Petlja „Šimanovci“ - petlja „Pećinci“, smer Beograd-Šid, do 31. decembra radovi na zameni žičane ograde, uz odvijanje saobraćaja voznom i preticajnom saobraćajnom trakom.

Petlja Kolari, do prvog mata radovi na rekonstrukciji natputnjaka, uz zatvaranje preticajne i vozne saobraćajne Tanjug trake. Petlja Kolari, u smeru Kolari-Beograd, ostaje zatvorena za saobraćaj.

Jasikovo-Bor, do 25. decembra radovi na rehabilitaciji puta, uz naizmenično propuštanje vozila.

Republika

Foto: Tanjug/N. MIHAJLOVIĆ

 

 

Na auto-putu E-75, petlja Jagodina-petlja Ćuprija, do 31. decembra radovi na rekonstrukciji mosta preko reke Lugomir, uz zatvaranje leve kolovozne trake - smer Niš-Beograd. Saobraćaj se odvija dvosmerno desnom kolovoznom trakom smer - Beograd-Niš.

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading