MURAL SAMO NA KRATKO PREKREČEN: Dvojica mladića pokušala da očiste farbu

Autor:

Vesti

09.12.2021

09:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je opština Vračar objavila je da je prekrečen mural sa likom Ratka Mladića, dvojica mladića su došla u Njegoševu ulicu i pokušavaju da očiste mural od kreča.

MURAL SAMO NA KRATKO PREKREČEN: Dvojica mladića pokušala da očiste farbu

Foto: ST/D. KADIĆ

Odeljenje za inspekcijske poslove Opštine Vračar donelo je 20. septembra Rešenje, kojim je stambenim zajednicama u Njegoševoj ulici broj 38 i 38b naloženo uklanjanje murala sa prednjeg dela zajedničke fasade, na osnovu njihovog zahteva.

 „S obzirom da do današnjeg dana nije postupljeno po navedenom Rešenju, a imajući u vidu da su u međuvremenu u istom predmetu podnete prijave novinara Antonele Rihe, Naima Leo Beširija (Institut za evropske poslove), Tamare Tripić (Mreža za demokratski dijalog), kao i da su stanari stambene zgrade na kojoj se nalazi grafit tražili pomoć u njegovom uklanjanju, nadležni organi preduzeli su mere u cilju izvršenja predmetnog Pešenja“, saopštila je Opština Vračar.

Republika

Foto: ST/D. KADIĆ

Mural Ratku Mladiću

 

Podsećamo, nakon najave Inicijative mladih za ljudska prava da će prekrečiti mural posvećen Ratku Mladiću, Ministrarstvo unutrašnjih poslova zabranilo je tu akciju.

Onda su aktivistkinje Aida Ćorović i Jelena Jaćimović privedene su nakon što su bacile nekoliko jaja na mural Ratka Mladića, da bi dan kasnije Đorđo Žujović iz Socijaldemokratske partije Srbije bacio kreč na mural.

Nakon toga grupa mladića oprala je kreč sa murala i od tada ga "čuvaju".

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Mile

09.12.2021 15:38

Zabluda jednog vremena.