Srbija zemlja zdrave hrane! "Čuvarkuće" oduševile posetioce 15. Sajma etno hrane i pića!

Autor:

Vesti

26.11.2021

15:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više od 700 poljoprivredno-prehrambenih proizvoda dobilo je u proteklih godinu i po dana prestižnu oznaku domaćeg porekla i vrhunskog kvaliteta "Čuvarkuća" koja se dodeljuje u okviru projekta "Stvarano u Srbiji".

Srbija zemlja zdrave hrane! "Čuvarkuće" oduševile posetioce 15. Sajma etno hrane i pića!

Foto: PKS

U organizaciji Privredne komore Srbije, na 15. Sajmu etno hrane i pića u Beogradu predstavili su se mali proizvođači dobitnici žiga "Čuvarkuća", čiji proizvodi zadovoljavaju najstrože propise i koji po kvalitetu stoje "rame uz rame" sa proizvodima velikih domaćih i međunarodnih kompanija.

Posetioci su na štandu PKS "Čuvarkuća" imali priliku da se uvere u kvalitet domaćih namirnica, mleka, sireva, jogurta i pavlake, meda i piva, sokova i džemova, kolača i ostalih proizvoda, napravljenih isključivo od sirovina iz naše zemlje.

75 odsto sredstava koji učestvuju u stvaranju domaćeg proizvoda ostaje u Srbiji

Nenad Budimović, sekretar Udruženja za stočarstvo i preradu stočarskih proizvoda PKS, izjavio je da pored sirovine koja mora da bude domaćeg porekla, ceo proces proizvodnje, takođe, mora da bude u Srbiji.

Republika

Foto: PKS

 

 

- "Čuvarkuća daje dodatni vetar u leđa malim proizvođačima da budu vidljiviji jer oni čine značajan deo tržišta - izjavio je Budimović.

Prijave za Čuvarkuće


Putem sajta PKS svi proizvođači iz Srbije čiji proizvod je 80 odsto poreklom iz Srbije mogu se prijaviti za dobijanje žiga Čuvarkuća.

Kompletan proces prijave je elektronski.

Aleksandar Bogunović, sekretar Udruženja za biljnu proizvodnju i prehrambenu industriju PKS, pozvao je sve proizvođače čiji proizvodi su napravljeni u Srbiji od domaćih sirovina da se prijave preko sajta PKS za dobijanje "Čuvarkuće".

Republika

Foto: PKS

 

 

- Obzirom da je Srbija zemlja zdrave hrane, a proizvodimo je više od svojih potreba, PKS će u narednom periodu promovisati "Čuvarkuće" u inostranstvu kako bi se proizvodi stvoreni u našoj zemlji pozicionirali na međunarodnim tržištima - rekao je Bogunović.

Republika

Foto: PKS

 

 

Na štandu PKS ''Čuvarkuća'' predstavili su se kompanije "Bibli", "Cmana – Krnjevo, ogranak Medino", Dolovac Organik i tradicija",''Savićević rakija","Hoff", "Podrum Lukić", "Srpska kuća piva", "Planinsko blago", "Sil 3" i "Hipberry and Honey immuniser".
 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading