NOVA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA! Ključno pitanje: Šta će biti s kovid propusnicama!?

Autor: Republika

Vesti

19.11.2021

11:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da će se naredna sednica Kriznog štaba održati sledeće sedmice.

NOVA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA! Ključno pitanje: Šta će biti s kovid propusnicama!?

Foto: ST/P. DIVAC

Prema njenim rečima, na njoj bi trebalo da se razmatra eventualno uvođenje kovid propusnica i u drugim objektima, a ne samo ugostiteljskim.

Brnabić je istakla da je ta opcija uvek na stolu, ali da je bilo primarno da se kovid propusnice uvedu tako da se smanji bilo kakva mogućnost zloupotrebe.

- Učili smi od drugih zemalja i clanica EU, gledamo kako da nešto ima efekat a ne bude marketinška mera koju će svi da pozdrave, a da u praksi ne znači mnogo - rekla je Brnabić na panelu "Imunizacija mladih", koji je održan na Fakultetu organizacionih nauka.

Premijerka je kazala da medicinski deo Kriznog štaba i dalje zagovara da se kovid propusnice uvedu 24 sata u svim zatvorenim prostorima, osim u prodavnicama, ali da je važno kako sprovesti kontrolu poštovanja te mere.

- Mnogo je važnije da ljudi vide da se sprovodi kontrola tamo gde su uvedene propusnice nego da se uvedu svugde, a da nema kontrole. To je izuzetno teško sprovesti. Hteli smo da damo jasnu poruku da će širiti obim kovid propusnica, ali i da tako da to može da se sprovede i da se sankcionišu oni koji krše tu meru - rekla je Brmabić.

- To je razlog zašto idemo u postepeno uvođenje, ali to je uvek na stolu. Najvažnije da zastitimo živote i zdravlje i zdravstveni sistem, ali i ekonomiju jer je ova pandemija izuzetno skupa - naglasila je Brnabić.

Istakla je da je važno da se vodi računa i o mentaalnom zdravlju nacije, posebno mladih, kojima je, kako je istakla, pandemija virusa korona mnogo uzela.

Ocenila je da je epidemijska situacija u Srbiji svakim danom sve bolja, ali da ne znači da će tako ostati, naročiti, ako se, kako je istakla, ne poveća obuhvat vakcinacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading