DR KON OBJASNIO ZAŠTO PADA BROJ NOVOZARAŽENIH: Nisu samo kovid propusnice, i OVA MERA je dala rezultat, ali se očekuje NOVI SKOK!

Autor:

Vesti

16.11.2021

16:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Epidemiolog Predrag Kon je danas ocenio da je epidemiološka situacija sa korona virusom nešto povoljnija i da su tome doprinele kovid propsnice i školski raspust.

DR KON OBJASNIO ZAŠTO PADA BROJ NOVOZARAŽENIH: Nisu samo kovid propusnice, i OVA MERA je dala rezultat, ali se očekuje NOVI SKOK!

Foto: printscreen/TV Happy

Epidemiolog Predrag Kon

Kon, koji je član vladinog Kriznog štaba za borbu protiv kovida, rekao je za RTS da je "nešto popustila ta teška situacija" i da se sada, kako je naveo, “malo lakše diše”.

- Od momenta početka raspusta, istovremeno sa uvođenjem kovid propusnica, iako one ne važe 24 časa, te dve mere su očekujuće dale rezultat - rekao je on.

Kon je objasnio da se to može videti i na smanjenju broja pozitivnih u strukturi onih koji su u predškolskom i školskom uzrastu sa, kako je naveo, "nekih 18 odsto na nekih 13 odsto".

Prema njegovim rečima, to je smanjenje od pet odsto za samo sedam dana.

- To se posebno vidi kada se prati u Beogradu gde je registrovano, kroz srednje škole, deset puta manje pozitivnih - rekao je Kon.

On se saglasio sa epidemiolog Branislavom Tidorovićem koji je prethodno danas rekao da se u narednih desetak dana očekuje porast broja pozitivnih.

- Tokom ove sedmice ćemo imati pad (broja pozitivnih) pa se onda može očekivati da se pad uspori - rekao je Kon.

Upozorio je da se, uz nastavak škole, očekuje i niz epidemiološki nepovoljnih događaja, poput "Crnog petka", slava, dolaska ljudi iz inostranstva, novogodišnjih slavlja…

Ponovio je da je jedini izlaz iz ove situacije vakcinacija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading