ISPLIVAO JEZIV SNIMAK PRAVE CRNE SVADBE: Bizaran ritual u srcu Srbije snimljen 1967. godine

Autor:

Vesti

18.11.2021

10:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Serija "Crna svadba" koja se emituje na RTS i Superstar TV, duboko je zaintrigirala javnost, a već danima se intenzivno piše i polemiše o ovoj seriji i vlaškim običajima koji su u njoj predstavljeni.

ISPLIVAO JEZIV SNIMAK PRAVE CRNE SVADBE: Bizaran ritual u srcu Srbije snimljen 1967. godine

Foto: Printskrin: RTS

Ekipa RTS-a je davne 1967. godine posetila vlaška sela na istoku Srbije, upravo zbog čudnih praiskonskih običaja koji su zastupljeni u njima, ali i specifičnih verovanja o životu i smrti koja se u ovim krajevima prenose sa kolena na koleno. 

U selu Srbovo ekipa RTS-a je zatekla širom otvorene prozore na jednog kući, a u dvorištu muziku. U dvorištu ove kuće zapravo se odvijala sahrana. 

Ovoga dana sa pokojnikom je simbolički bio sahranjivan i njegov sin koji je pre čak 23 godine poginuo na Sremskom frontu.

Na vencu sina bila je postavljena njegova slika sa ženom, koja je, u vreme kada je novinarska ekipa zabeležila ovaj snimak, i dalje bila živa i koja se odavno preudala.

Žena sa slike bila je prisutna i među narikačama u dvorištu, a da sve bude još bizarnije, njen tadašnji suprug bio je među onima koji su nosili kovčeg njenog bivšeg svekra. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
PRC

18.11.2021 16:58

I šta je tu bizarno, što se ona preudala posle pogibije muža, što je plakala za bivšim svekrom, što njen muž nosi kovčeg svog seljana, što su namenili odelo koje otac treba da ponese za sina na onom svetu? Ljudi poštuju Crkvu koja propagira nebeski život. A to vam nije bizarno?