SELO KOD IVANJICE VEĆ 20 DANA BEZ VODE: Meštani sumnjaju da im je komšija namerno isključio vodu

Autor:

Vesti

06.11.2021

07:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Duže od dvadeset dana 40 domaćinstava u ivanjičkom selu Bratljevo je bez vode. Otežano im je normalno fukcionisanje, a zbog trenutne epidemiološke situacije žive u svakodnevnom strahu od širenja zaraze i infekcije.

Republika

Foto: rina

Ilustracija

Situacija je izuzetno teška, a vodu nema ni škola. Sudeći po izjavama meštana, uzrok nestašice vode je ljudski faktor.

- Nikakvih većih problema do sada nije bilo. Međutim, jedan komšija koji je kupio pogon „Javora“ u našem selu, a na kom se nalazi pumpa sa koje smo se snabdevali dvadeset godina onemogućio je dotok vode do naših kuća. Tako nam je presekao i pravo na normalan život u 21. veku. Bez vode niti možemo, niti hoćemo. Obratili smo se svim nadležnim institucijama da reaguju i da nam pomognu. Ovo je nečuveno - kažu meštani sela Bratljevo.

Da su problem u snabdevanju vode u ovom ivanjičkom selu međuljudski odnosi, potvrdio je i prvi čovek opštine Momčilo Mitrović.

- U ovom slučaju obratili smo se policiji i tužilištvu, nakon toga reagovaće i lokalna samouprava i pomoći da se ovaj problem reši. Situacija je izuzetno komplikovana. Za sada pomažemo meštanima koliko smo u mogućnosti i u Bratljevo smo poslali cisternu sa vodom, kako bi im bar malo olakšali i omogućili da imaju vodu za osnovne životne potrebe - izjavio je za RINU Momčilo Mitrović.

Inače, u Mesnoj zajednici Bratljevo voda sa ovog izvorišta koristi se skoro trideset godina. Sada je slavina zavrnuta, a na objektu gde se nalazi pumpa, kako kažu meštani promenjena je brava i oni sa svojim ključevima ne mogu da provere u čemu je problem. Ono što im dodatno otežava je to što ne postoji nijedno alternativno izvorište i jedine zalihe vode prave uzimajući je sa cisterne.

Komšija koji je kupio pogon „Javora“ i na koga su meštani kivni zbog nestašice vode u izjavi za ivanjički portal Info liga rekao je da nije onemogućio pravo na vodu bilo kome već da se pumpa pokvarila, a da može pod ključ staviti sve što je kupio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Anđela

06.11.2021 14:12

Zašto su dozvolili da se proda zemljište na kome se nalazi pumpa?