POZNATI KOŠARKAŠ JE ZBOG SLOBE ZAPLAKAO U EMISIJI I ŠOKIRAO IZJAVOM: Da sam imao bombu bacio bih je na one koji su došli po Miloševićevu glavu

Autor:

Vesti

03.10.2021

16:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ispred vile u Užičkoj ulici u Beogradu u noći između 31. marta i 1. aprila 2001. godine dok je trajala akcija hapšenja Slobodana Miloševića nalazilo se nekoliko stotina ljudi.

Republika

Foto: Tanjug/AP, Vladimir Dimitrijević, Youtube/ Jugoslavija SFRJ

Hapšenje Slobodana Miloševića, Ilustracija

 

Među njima bio je i Ljubodrag Duci Simonović, bivši košarkaš i doktor filozofije. On se u jednom intervjuu  prisetio te večeri kada je hapšen Milošević u vili Mir.

- Bio sam ispred Užičke kada su hapsili Miloševića sa ćerkom Dunjom i sa bivšom suprugom. Došli smo oko ponoći. Bili smo na donjem delu. Videlo se da je od toga napravljen spektakl za Zapad. Srbi hapse svog predsednika a Zapad tapše - rekao je Simonović.

On je detaljno opisako kako je sve izgledalo te noći.

- Bio je jedan reflektor na jednom visokom stubu koji je osvetljavao taj prostor. A sa te leve strane dolazili su zatamnjeni džipovi iz kojih su iskakali momci koji su imali zamaskirana lica i patike. Nosili su neke kratke šmajesere, to su neki engleski automati. Pokušavali su da se podvuku pod taj zid a neki su pokušavali da ga preskoče - ispričao je Simonović za Balkan info.

A onda su se odjednom čuli pucnji sa druge strane.

- Bio sam očajan nisam znao šta da radim od muke. Našao sam u šumi neki šut i onda sam ih gađao ciglama. Jednog sam pogodio u vrat a na jednom džipu sam razbio staklo. Odjednom iz tog mraka vidim ruku koja drži pištolj i okreće se prema meni. Ja sam bio na 10 metara od njega. I odjednom vidim nogu koja izlazi iz mraka i udara u lakat tog tipa i on puca u vazduh. E tu nastaje jurnjava - kaže Simonović.

On je rekao, da je te noći imao kašikaru, on bi je bacio, kako je rekao, na ljude koji su došli po Miloševićevu glavu.

- Znaš kako su se postavili - ko fudbalska ekipa. To je bila borba za pet miliona dolara za Miloševićevu glavu - rekao je Simonović.

Ujutru je, kako kaže, poslao ćerku kući a on je krenuo sa grupom ljudi na severnu kapiju.

- Četa mala ali odabrana. Mi smo se uhvatili ispod miške a bilo nas je tri reda. Prvo nas je policija ubeđivala ali onda su videli da nema šanse da mi pristanemo da se dobrovoljno raziđemo. I meni prilazi jedan mladi policajac, hvata me za jaknu i ona u tom trenutku puca. Sva se pocepala i raspala. Ja bio besan. Skočim i uhvatim ga za gušu i počnem da ga davim. Skoče onda njegove kolege i tada sam osetio dva udarca u glavu. Tu sam pao u nesvest. Posle kada sam se probudio čujem žene viču "Ubiše Ducija!" - prisetio se Simonović.

Posle ga je jedan prijatelj odvezao kući da se presvuče.

Duci se tokom intervjua zaplako sećajući se kako je prvi put video Miloševića izbliza.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
borivoje stankovic

03.10.2021 17:35

Kratko i jasno . Nama Srbima SVI drugoi su krivi samo mi smo dobri Ko je prodao Srbe -Srbin, Srbi ko je izdao Srbe -Srbi Ko je tukao Srbe -Srbi Sta jos hocemo Ko je nama najbolji drug, prijatelj SVI drugi nego svoj Covek SRBIN E SAD sta smo mi SRBI Dalmatinci Kraisnici Kordunasi Licani Banijci Slavonci Hercegovci Vojvodjani Srbijanci ITD. Jedno pitanje za sve Ja sam rodom iz Beograda sta sam ? Ja mislim DA sam Srbijanac Srpske narodnosti Pomogni te mi da razumem sta sam napisao ZIVEO A. Vucic najbolji medju nama ! Love you all

Odgovori 14 17
Ducijev komšija

04.10.2021 00:50

Mnogi od nas su bili zaslepljeni pričama miloševića kog su hapsili te noći, pa i sam, Duci Simonović. Čudi me samo jedno a to je, da ni vremenska distanca od dvadeset i neku godinu, nije zalečila pojedine zaljubljenike u lik i delo tadašnjeg predsedinika, koji je u njegovom mandatu napravio najveću hiperinflaciju u svetu, osiromašio radnika, seljaka i gradjanina, zaratio pa izdao krajinu, izdao kosovo, jednostavno izdao, sve što je tada, mogao da izda. Istorija je sigurno zabeležila mnogo više njegovih izdaja i kroz koju godinu, kada i to postane vidljivo, verujem da će i ostale neverne Tome, “progledati”. Jer bez obzira kakva ga je sila napadala, veća je svetinja koja se branila. A imao je opcije ili da se brani ili da kolaborira. A on se i branio i kolaborirao. Povuko iz Krajine, povuko iz Lavonije i Kosova i Metohije. Takav ne vredi pišljiva boba a ne suza!

Odgovori 7 14
JUGO

04.10.2021 09:48

Svi koji izdaju svoje vladare vladu za pare treba odma poubijati bez ni malo predomisljajna.Milosevicu nije bilo lako sa ljude koji ga izdaju samo dabi sami imali korist.Smrtna kazna za sve izdajice i prodane duse.Samo sloga Srbina spasava nista drugo.Bolje ziveti siromasnije nego dati neko drugi komanduje,bolje grob nego rob.

Odgovori 13 3